Helpman Zaterdag 1 houdt na een 2-0 voorsprong, een punt over tegen Lycurgus

Beide ploegen beginnen met een ander gevoel aan deze wedstrijd. Lycurgus verloor zijn eerste competitiewedstrijd thuis met 2-3 van Loppersum. Helpman won uit bij HFC met 0-2.

Vorig seizoen eindigden beide wedstrijden in een gelijkspel. Lycurgus – Helpman werd 2-2 en Helpman – Lycurgus werd 1-1. Beide ploegen doen dus weinig voor elkaar onder.

De wedstrijd van vandaag begint om 15.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P. Dobma. Vandaag is de week van de scheidsrechter begonnen. Scheidsrechter Dobma ontvangt uit handen van Helpman aanvoerder Tim van Dorp een doosje met chocolade.

De wedstrijd is nog maar net begonnen of Wouter van der Graaf geeft een prima bal op Michiel Rusch en die maakt er 1-0 van. Nog binnen het kwartier verdubbelt Helpman de score, Rusch geeft een prima bal op Jonah Ouwejan en die maakt er 2-0.

Zoals eerder vermeld bleven beide ontmoetingen vorig seizoen onbeslist. Helpman zit op rozen en Lycurgus moet oppassen dat ze niet tegen een grote nederlaag aanlopen.

In de 18e minuut komt een ingooi van Lycurgus bij Steven Zwarts terecht en die maakt er 2-1 van.  Helpman krijgt in de 27e minuut een goede kopkans, maar de keeper van Lycurgus keept uitstekend. In de 32e minuut zet Lycurgus een gevaarlijke aanval op, deze wordt door Ouwejan in de kiem gesmoord. Dit levert hem een terecht gele kaart op. Lycurgs en Helpman krijgen beide nog wat kansjes, maar echt gevaarlijk wordt het niet meer. Het lijkt erop dat Helpman met een 2-1 voorsprong aan de thee gaat. Op slag van rust een vrije trap voor Lycurgus, deze komt bij de net ingevallen Robby van der Veen terecht en die maakt er 2-2 van.

In de rust wisselt Helpman 2 keer.  De met geel op zak spelende Ouwejan blijft in de kleedkamer achter, hij wordt vervangen door Jeroen Scholma. Ook Rune Pronk komt niet terug binnen de lijnen, zijn vervanger is Remco van Huffelen.

We zijn 3 minuten onderweg in de 2e helft als Lycurgus een kans krijgt die over gaat. Een paar minuten daarna krijgt Lycurgus een corner en deze gaat voorlangs. Ook Helpman krijgt een kans die voorlangs gaat. Inmiddels heeft Rindert Ykema een gele kaart gekregen wegens aanmerkingen op de leiding. Lycurgus krijgt nog een kans die over gaat. Dit gebeurt allemaal in het eerste kwartier van de 2e helft. Helpman gaat steeds slechter spelen en Lycurgus ruikt bloed.

We zitten in de 68e minuut als Van der Graaf zijn schot over ziet gaan. 3 minuten later krijgt Van Huffelen een grote kans op de 3-2, maar Lycurgus keeper Robert Brak redt uitstekend.

Helpman begint iets beter te spelen, gaat het ze dan toch lukken om weer op voorsprong te komen? Het antwoord is nee, want in de 72e minuut komt Lycurgus op een 2-3 voorsprong door een doelpunt van Robby van der Veen.

Met nog 5 minuten officiële speeltijd wisselt Helpman 3 keer. Dolf Nanlohy komt erin voor Will Sturge, Marten Lieberom komt erin voor Remco de Haas & de van een liesblessure herstelde Leon Minnesma komt erin voor Van der Graaf.

Daarmee heeft Helpman geen wissels meer, daardoor zal reservekeeper Wesley van der Vaart vandaag niet aan spelen toekomen.

De blessuretijd is net begonnen als Helpman een schot gepakt ziet worden door keeper Brak.

We zitten in de 94e minuut en Helpman mag nog een vrije trap nemen. Voor Helpman is dit de laatste kans van de wedstrijd om de punten met Lycurgus te delen. De vrije trap wordt genomen en deze komt via Lieberom bij Kai Baas terecht, die vervolgens uithaalt en de gelijkmaker is een feit.  Kort erna fluit scheidsrechter Dobma voor het einde van de wedstrijd. Ook deze editie van Helpman – Lycurgus eindigt in een gelijkspel, namelijk 3-3.

Volgende week gaat de competitie verder. Lycurgus ontvangt dan Zuidlaren en Helpman krijgt Loppersum op bezoek.

Nog een paar cijfers van vandaag:

Amusementswaarde voor de neutrale toeschouwer: 10+
Spanning: 10+

CH