Helpman Zaterdag 1 haalt kampioenschap binnen, na een 0-2 overwinning op WVV

Vandaag staat de kampioenswedstrijd WVV Zaterdag 1 – Helpman Zaterdag 1 op het programma. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd door Helpman met 3-0 gewonnen. Kijken we naar de stand, dan zien we dat Helpman 1e staat en WVV 13e. Helpman heeft 46 en WVV 19 punten uit 25 wedstrijden. Laten we ook even naar het doelsaldo kijken. Helpman heeft 65 doelpunten gemaakt en 32 tegen gekregen. Dat levert ze een doelsaldo van +33 op. WVV heeft 28 voor en 60 tegen. Dit betekent een doelsaldo van -32.

Als Helpman vandaag wint, dan zijn ze kampioen en spelen ze volgend seizoen in de 2e klasse. Dat Helpman kampioen kan worden is ook te merken aan het aantal toeschouwers. We hebben dit seizoen nog niet eerder zoveel support gekregen. Ommar vertelt in de voorbespreking dat RTV Noord vandaag langskomt om een item te maken voor Noord Sport.

Het is inmiddels 14.30 uur, dus de hoogste tijd om te beginnen. Frank Bakker is bij ons de assistent-scheidsrechter van dienst.  De wedstrijd begint met een minuut stilte, dit ivm het overlijden van de opa van 1 van de spelers. Daarna kan de wedstrijd echt beginnen. We zijn 4 minuten onderweg als een corner van Remco de Haas wordt weggewerkt. 1 minuut later zet Tim van Dorp ons op een 0-1 voorsprong. Helaas gaat de treffer wegens buitenspel niet door. In de 7eminuut gaat een schot van Rick Heim over en 5 minuten later wordt een vrije trap van WVV weggewerkt door de verdediging van Helpman. 14e minuut een prima bal van De Haas op Van Dorp, die wil schieten, maar de verdediging van WVV let goed op. 1 minuut later een prachtige bal van Saviero van Zwol op Michiel Rusch, maar de keeper van WVV pakt de bal prima. 3 minuten later wordt een schot van WVV weggebokst door Helpman keeper Rob Hölscher.

In de fase hierna gebeurt er niet heel veel. We zitten in de 36e minuut als een schot van WVV door Helpman keeper Hölscher wordt weggewerkt. In dezelfde minuut wordt een schot van Van Dorp gepakt door de keeper van WVV. We zitten in de 40e minuut als Wouter van der Graaf een prima bal geeft op Michiel Rusch en die zet ons op een 0-1 voorsprong. Volgens een aantal aanwezigen zit er een buitenspel luchtje aan dit doelpunt, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt goed.  Op slag van rust gaat een schot van WVV over het doel van Helpman keeper Hölscher.

We zijn 10 minuten onderweg als een schot van Van Zwol wordt weggewerkt door de keeper van WVV. De bal komt bij Van der Graaf terecht en die speelt hem naar Van Dorp, zijn schot wordt prima verdedigt door de verdediging van WVV. In de 2e helft gebeuren weinig noemenswaardige dingen. In de 73 minuut een dubbele wissel aan de kant van Helpman. Jonah Ouwejan en Will Sturge komen erin voor Rusch en Van der Graaf. 6 minuten later weer een dubbele wissel aan de kant van Helpman. Camiel Buursma en Leon Minnesma komen erin voor Van Zwol en Rune Pronk. In de 80e minuut krijgt WVV een corner, het schot wat hieruit volgt wordt overgetikt door keeper Hölscher. Wederom een corner voor WVV, deze wordt goed weggewerkt door de verdediging van Helpman. We zitten in de 85e minuut als Van Dorp een prima bal geeft op Camiel Buursma. Die schiet en zijn schot wordt verkeerd ingeschat door de WVV keeper en het staat 0-2 voor Helpman. In de 87e minuut wisselt Helpman voor de laatste keer. De Haas verlaat het veld en zijn vervanger is Dolf Nanlohy. Na 94 minuten fluit de, prima leidende scheidsrechter, voor het einde van de wedstrijd. Het kampioenschat voor Helpman Zaterdag 1 is een feit. De champagne wordt ontkurkt, er zijn bloemen en we krijge de nodige felicitaties. De kampioensshirts gaan aan bij de spelers en staf. WVV biedt Helpman 2 meter gratis bier aan. Dank hiervoor! Frank Bakker, bedankt voor het vlaggen!

Nog wat cijfers van cijfers van vandaag:

Scheidsrechter: 8
Zenuwen (bij sommige spelers): 10
Blijdschap na het laatste fluitsignaal: 11

Om 18.00 uur wordt de selectie en aanhang bij Helman verwacht. Het feestje begint met de huldiging door de KNVB. Aanvoerder Tim van Dorp heeft voor alle spelers en staf een kort woordje. De medailles worden omgehangen door Zoë Wiggers, speelster Helpman VR2. Helpman MO20-1 is vandaag ook kampioen geworden. Namens de spelers, staf en mijzelf, feliciteer ik hun ook met het behaalde kampioenschap. Na deze plichtplegingen is het dan echt tijd voor een feestje. Zanger Klaus begint met zingen en er wordt gedanst, gegeten en gedronken. Er wordt gefeest tot in de late uurtjes.

Dan is dit een mooi moment om een aantal mensen te bedanken!

Ommar, bedankt voor de fijne samenwerking!

Camiel, Dolf, Erwin, Gerwin, Hendrik, Ivo, Jeroen Scholma, Jonah, Kai, Leon, Marten, Meltem, Michiel, Ommar, Remco de Haas, Remco van Huffelen, Rick, Rob, Rune, Saviero, Tim, Wesley, Will & Wouter, bedankt voor jullie aanwezigheid, inzet en het geweldige seizoen!

Alle spelers van andere teams die dit seizoen met ons meegedaan hebben, bedankt voor het meedoen!

Berit, Frank, Homme, Jeroen Pronk en alle wisselspelers, bedankt voor het vlaggen!

Martine, bedankt voor het maken van het wedstrijdverslag en de foto’s van de wedstrijd uit tegen Groen Geel!

Alle supporters die vandaag en de rest van het seizoen aanwezig waren, bedankt voor jullie aanwezigheid, foto’s en support!

Alle partners van de spelers en staf, bedankt dat jullie ons 3 keer per week de ruimte geven om met voetbal bezig te zijn!

Alle mensen die ik niet heb genoemd, bedankt voor jullie steun dit seizoen!

Donderdag 30 mei trainen wij voor het laatst met deze groep. Daarna hebben we even een paar weken vrij. Vanaf dinsdag 2 juli begint de training met de nieuwe selectie.

Ik sluit af met een quote van Johan Cruijff: “Ik heb geen geheim voor succes. Gewoon je best doen, iets leuk vinden en goede mensen om je heen verzamelen. Want alleen kan je niks en met zijn allen kan je alles!”

Coen Hut
Teammanager Helpman Zaterdag 1 2023/2024