Helpman Zaterdag 1 gaat in Vinkhuizen met 3-1 onderuit tegen Lycurgus

Vandaag staat de wedstrijd Lycurgus – Helpman Eerder dit seizoen hielden beide ploegen een punt over aan de wedstrijd, het werd toen 3-3. Als we naar de ranglijst kijken, dan zien we dat Helpman 2e staat met 23 punten uit 13 wedstrijden, Lycurgus staat 10e met 17 punten uit evenveel wedstrijden.

Het is inmiddels 15.00 uur, dus de hoogste tijd om te beginnen. In de openingsfase wordt een corner van Remco de Haas weggewerkt en een schot een Wouter van de Graaf wordt door de keeper gepakt. Ook Lycurgus krijgt wat mogelijkheidjes. Een vrije bal wordt door Helpman keeper Rob Hölscher gepakt en 2 schoten worden goed verdedigd door Kai Baas. In de 20e minuut krijgt Helpman een corner die wordt genomen door Van der Graaf. De bal komt bij Rick Heim terecht en die kopt hem over. Nog binnen het half uur krijgt Lycurgus een kans die naast gaat. Kort daarna wordt een corner van Remco de Haas weggewerkt. In de slotfase van de 1e helft krijgt Lycurgus een kans die wordt gepakt door keeper Hölscher en een corner van de thuisploeg wordt weggewerkt.

In de rust wisselt Helpman 1 keer. Leon Minnesma blijft in de kleedkamer achter en in zijn plaats speelt Jeroen Scholma.

De 2e helft is nog maar net begonnen als Remco de Haas een prima bal geeft op Camiel Buursma, maar die ziet zijn schot in het zijnet belanden. Kort daarna is Helpman weer in de aanval. Scholma geeft een prima bal op Camiel Buursma. Helaas gaat zijn kopbal over.  We zitten in de 52e minnuut als Lycurgus 2 kansjes achter elkaar krijgt. Beide worden door Helpman keeper Hölscher gepakt. De 2e helft is 10 minuten oud als Lycurgus in de aanval is, de bal gaat uiteindelijk via een Helpman speler in het doel. Lycurgus leidt, tegen de verhouding in, met 1-0.

We zitten in de 62e minuut als Helpman een dubbele wissel toepast. Van der Graaf en Meltem Buursma verlaten het veld. Saviero van Zwol & Will Sturge zijn hun vervangers. Een verdediger van Helpman haalt een speler van Lycurgus onderuit. De daaruit volgende vrije trap wordt door Helpman keeper Hölscher gepakt. 66e minuut een goede pass van Tim van Dorp op Sturge, helaas wordt zijn schot gepakt worden door de keeper. Helpman krijgt in deze fase een kansen achter elkaar. Goede bal van Van Dorp op Van Zwol, helaas gaat zijn schot naast. Kort daarna dezelfde combi, nu wordt het schot van Van Zwol gepakt door de keeper. We zitten in de 71e minuut als Scholma een prima bal geeft op Camiel Buursma. Keeper Robert Brak verwerkt dit schot tot corner. De corner wordt weggewerkt en Lycurgus is in de aanval. Dylan van der Spoel ziet kans om te schieten en daarmee zet hij Lycurgus op een 2-0 voorsprong. 2 minuten erna maakt Helpman een overtreding in het strafschopgebied, penalty voor Lycurgus. Lenne Vink neemt hem en zet de thuisploeg op een 3-0 voorsprong.

Met nog 12 minuten te spelen wisselt Helpman voor de laatste keer. Baas verlaat het veld en wordt vervangen door Marten Lieberom. We zitten in de 82e minuut als Van Zwol een goede bal geeft op Van Dorp, die maakt er 3-1 van. Helpman probeert nog wat, maar er wordt niet meer gescoord.  Lycurgus wint uiteindelijk met 3-1.

Volgende week staat er een beker/inhaal ronde op het programma. Aan het begin van dit jaar waren we nog vrij, maar door de winterse neerslag in de dagen voor 20 januari werd de wedstrijd thuis tegen WVV afgelast. Deze wedstrijd staat dus komende zaterdag op het programma. Alle support is welkom. Ook Lycurgus heeft een wedstrijd, zij ontvangen HFC’15. Jeroen Pronk bedankt voor het vlaggen!

Nog wat cijfers van cijfers van vandaag:
Weer: 7
Gastvrijheid: 9

CH