Helpman Zaterdag 1 buigt achterstand om en wint uiteindelijk met 4-1 van De Heracliden

Vandaag de wedstrijd tegen 4e klasser De Heracliden. De Heracliden won vorige week met 8-2 van GEO. Helpman won met 1-12 bij Eenrum

Op een zonovergoten Helperborg wordt er bij een temperatuur van 29°C om 14.30 uur afgetrapt.

De wedstrijd van vandaag is een hele andere dan die van vorige week. Vorige week werd er op natuur gras gespeeld, vandaag is kunstgras de ondergrond. De tegenstander van vorige week speelt in de 5e klasse, die van vandaag in de 4e klasse.

De eerste kans van de wedstrijd komt op naam van Will Sturge die zijn schot voorlangs ziet gaan. We zitten in de 12e minuut als Ruben Slagter de bezoekers op een 0-1 voorsprong zet. Na een kwartier spelen ziet Rune Pronk zijn schot uiteen spatten op de lat.

Helpman speelt slordig, dit zal voor een groot deel met de warmte te maken hebben.

30e minuut een kans van Tim van Dorp gaat over en vlak voor rust een goede voorzet van Remco de Haas op Sturge, maar die komt net te laat om de bal binnen te tikken.

We gaan rusten met een 0-1 voorsprong voor de ploeg uit Uithuizermeeden.

Camiel Buursma en Rune Pronk blijven letterlijk oververhit achter in de kleedkamer, ze worden vervangen door Jonah Ouwejan en Wouter van der Graaf.

De 2e helft is 3 minuten onderweg als Tim van Dorp geblesseerd het veld verlaat. Dolf Nanlohy is zijn vervanger. 57e minuut een kans van De Heracliden gaat voorlangs.

Met nog 25 minuten op de klok krijgt Helpman een penalty. Saviero van Zwol mist niet en het staat 1-1. De warmte wordt een steeds grotere tegenstander voor beide teams. Net als in de 1e helft is er In de 2e helft een korte drinkpauze.

In de 84e minuut komt een voorzet van Van Zwol bij een speler van de Heracliden terecht en die loopt de bal in eigen doel. 5 minuten later weer een goede voorzet van van Zwol, de bal komt bij Van der Graaf terecht en die schiet de 3-1 binnen. 1 minuut voordat de officiële speeltijd voorbij is wisselt Helpman voor de laatste keer. Van Zwol gaat eruit en wordt vervangen door Wesley van der Vaart. Van der Vaart hoor ik u denken, is dat niet die….. Jazeker, die is normaal keeper van beroep. We zitten in blessuretijd als Nanlohy een goede bal op, de nog koud het veld staande, Van der vaart geeft en die bepaalt de eindstand op 4-1.

En zo wint Helpman uiteindelijk toch nog met 4-1.

De andere wedstrijd in de poule, GEO – Eenrum, eindigde in 1-2.

Volgende week speelt Helpman Zat 1 om 14.30 uur thuis tegen GEO.

Nog een paar cijfers van vandaag:

Scheidsrechter: 9

Zonkracht: 10+

CH