Helpman zaterdag 1 boekt verdiende overwinning bij ASC na tumultueuze week

Uitslag: 0-4
Doelpuntenmakers: Michiel Rusch (2x), Camiel Buursma en Daan Soeters

Helpman heeft uit bij ASC nagelaten om het doelsaldo flink op te schroeven. Waar het weer erg wisselvallig was, was het wedstrijdbeeld erg stabiel: Helpman viel aan en ASC verdedigde. Het goede spel was misschien wel te danken aan de geblesseerde Jesse Keekstra, die zonder te trainen en spelen met recht tot speler van de week mag worden uitgeroepen.
In de eerste minuten ontstonden er al veel kansen voor de Blauw-Witten. Camiel Buursma liet na een corner binnen te werken (schot tegen de keeper), maar de grootste kans was voor Gerwin Hooghoudt. Hij schoot, ook uit een corner, van een paar meter afstand over. Misschien omdat hij zich verloren voelde in de zestienmeter van de tegenstander… Of misschien omdat hij de 0-0 van FC Groningen bij FC Utrecht, samen met zijn vriend Daan Soeters, ietwat uitbundig gevierd had de nacht ervoor. De brilstand van de avond ervoor beviel hem blijkbaar zo erg, dat hij ook met zijn eigen clubje naliet om te scoren.

Even later was het wel raak. Michiel Rusch ontving de bal op rechts en kreeg hem op een discutabele manier mee. Nadat hij de bal tegen zijn arm aankwam schoot hij hem links naast de keeper van ASC, die trouwens een goede wedstrijd speelde. Daarna liet Helpman na om de voorsprong uit te breiden, wat resulteerde in een 0-1 ruststand.

In de tweede helft bleef Helpman op de zelfde voet doorgaan: er werd aangevallen en er werden veel kansen gecreëerd. Na regen ontstond er zonneschijn, letterlijk en figuurlijk: nu werden er wél kansen afgemaakt. Een aanval die begon bij Mart Huls, met een mooie diagonale bal op Michiel Rusch, eindigde in het doel met als eindstation Kamiel Buursma.

Daan Soeters wist nu wat hem te doen stond: íémand van het tweetal Hooghoudt-Soeters moest toch een goal gaan maken. De drank zat in de benen en via de zijkant wilde het niet lukken, dus besloot hij maar voor de goal plaats te nemen. Hier ontving hij een afgemeten voorzet van Stan de Vries, waarna hij keurig afwerkte.

Hierna mocht Soeters, en de drankgeur die hem achtervolgde, tevreden op de bank plaatsnemen. Saillant detail: degene die voor hem inviel had de achternaam Proost. Jesse van der Laan viel ook in en maakte hiermee zijn debuut voor Helpman 1. Voordat het weer omsloeg na een enorme hagelbui, maakte Michiel Rusch de laatste goal van die middag. Na een mooie combinatie met Kamiel Buursma, die goed en balvast speelde, schoot hij de bal in de bovenhoek: 0-4.

De wedstrijd werd uitgespeeld en de supporters doken al de kantine in om de hagel te ontwijken en aan het bier beginnen. De regenboog die na de wedstrijd ontstond, maakte de week van Helpman symbolisch rond: eentje met een hagelbui aan tegenvallers, die door de ploeg werd omgezet in een kleurrijke en mooie afsluiting.

Michiel Rusch