Helpman Zaterdag 1 blijft ongeslagen door een 3-1 zege in en tegen Zuidlaren

Vorig seizoen zaten beide teams niet bij elkaar in de competitie. Toch troffen ze elkaar wel en dat deden ze in een oefenwedstrijd. Helpman won toen met 2-1.

Het seizoen ervoor, was er wel een dubbele ontmoeting. Zuidlaren ging er toen 2 keer met de winst vandoor. Helpman – Zuidlaren werd 0-1 en Zuidlaren – Helpman werd 3-1.

Op een zonnige zaterdagmiddag speelde Helpman Zaterdag 1 een spannende voetbalwedstrijd tegen Zuidlaren, die eindigde met een 3-1 overwinning voor Helpman.

In de 7e minuut van de wedstrijd brak Wouter van der Graaf, op aangeven van Michiel Rusch, het ijs met een schitterend doelpunt,  waardoor Helpman al vroeg de leiding nam. Het vroege doelpunt zorgde voor een explosieve start van de wedstrijd.

Ondanks het kleurconflict tussen de teams, waarbij Helpman geleende shirts van Zuidlaren droeg, leek het de motivatie van de spelers van Helpman niet te beïnvloeden. Ze toonden vastberadenheid en vechtlust tijdens de hele wedstrijd.

Helpman behield gedurende de eerste helft duidelijk de controle over het spel. Ze hadden meer balbezit en creëerden tal van kansen voor het doel van Zuidlaren. De verdediging van Zuidlaren stond onder druk, maar wist stand te houden en voorkwam verdere schade.

In de 14e minuut scoorde Tom Oostra een doelpunt, waarmee ze het evenwicht herstelden. Dit bracht de stand op 1-1 en zorgde voor spanning in de wedstrijd.

In de 58e minuut was het aanvoerder Tim van Dorp die, op aangeven van Will Sturge, de voorsprong heroverde voor Helpman, met een prachtig doelpunt, waardoor de score op 2-1 kwam. De fans juichten luid voor hun team en Helpman bleef domineren.

In de 63e minuut was het Camiel Buursma, die op aangeven van Sturge, de score verder uitbreidde naar 3-1. Het team en de fans vierden deze prestatie met groot enthousiasme.

Een bijzonder moment deed zich voor toen Rob Holscher, de keeper van Helpman, een ongelooflijke redding maakte die niet zou misstaan op de Puskás Award-lijst. Zijn spectaculaire redding onderstreepte de uitstekende prestatie van het Helpman-team.

De scheidsrechter blies uiteindelijk voor het einde van de wedstrijd, en Helpman Zaterdag 1 ging naar huis met een welverdiende overwinning. Ze domineerden de wedstrijd met meer balbezit en toonden hun teamgeest en veerkracht, zelfs na een tegendoelpunt.

Deze overwinning zal ongetwijfeld de geschiedenis van Helpman Zaterdag 1 ingaan, en de spelers en fans verlieten het veld met trotse glimlachen op hun gezichten.

Volgende week staat er voor beide teams een bekerwedstrijd op het programma. Op zaterdag 21 oktober ontvangt Zuidlaren Flevo Boys. Helpman gaat 2 dagen eerder, donderdag 19 oktober, op bezoek bij Westerwolde.

SvZ