Helpman Zaterdag 1 bekert verder!

Op een druilerige en koude donderdagavond stond om 20:00 de aftrap gepland tussen VV Westerwolde en VV Helpman op Sportpark De Barlage in Vlagtwedde. De spelers werden bij opkomst opgewacht door vuurwerk en rookbommen die door de fans van de thuisploeg waren meegenomen. Toen de rook was opgeklaard kon om 20:04 de wedstrijd dan ook echt beginnen.

 

De eerste paar minuten van de wedstrijd was er veel diepte in het spel van Helpman, maar echt gevaarlijk werden ze niet en het was in de 3e minuut dan ook Westerwolde die de grootste kans kreeg om de score te openen. De aanvaller van Westerwolde kwam een op een te staan met keeper Rob Hölscher, maar die stond paraat en voorkwam een vroege achterstand.

 

Het was pas in de twintigste minuut dat het publiek eindelijk een doelpunt te zien kreeg. Will Sturge van Helpman schoot de bal in het net na een prachtige assist van Rune Pronk, die een lange bal van keeper Rob Hölscher uitstekend wist te benutten. Helpman bleef doorzetten, maar de thuisploeg werd ook steeds sterker. In minuut 38 moest Jonah Ouwejan het veld verlaten. De linksback van Helpman had een ongelukkige botsing met iemand van de thuisploeg en werd vervangen door Jeroen Scholma.

 

Minuut 42 bracht wat spanning, toen Helpman een penalty tegen kreeg, veroorzaakt door Rune. VV Westerwolde benutte deze kans en bracht net voor rust de stand gelijk. Het spel werd aan beide kanten wat harder en met de stand van 1-1 gingen de heren de kleedkamer in om op te warmen en zich op te maken voor de 2e helft.

 

In de 51e minuut nam Tim van Dorp namens Helpman het voortouw en scoorde een doelpunt na een assist van Rune. Westerwolde liet zich niet kennen en in de 58e minuut maakten ze er 2-2 van door de bal hard in de kruising te schieten, waarbij Rune zijn vierde assist van de wedstrijd gaf.

 

Aan beide kanten werden wisselingen gedaan om de overhand te forceren. Bij Helpman waren het Saviero van Zwol en drie jongens uit de O-19 die werden ingebracht. Mooi om te zien dat de jongens uit de O-19 (Ivar Pronk, Sion van den Oever en Marnix van Stuijvenberg) allemaal goed presteerden tijdens hun invalbeurt. De rest van de tweede helft bracht nog grote kansen aan beide kanten, maar deze bleven onbenut. In de 88ste minuut kwam er nog extra spanning in de wedstrijd door een rode kaart voor Jeroen Scholma en dus moest Helpman verder met 10 man.

 

Na het laatste fluitsignaal in de negentigste minuut braken de penalty’s aan, wat altijd een loterij is, maar met een betrouwbare keeper had Helpman het volste vertrouwen. Alle penalty’s werden in de linkerhoek gescoord door Helpman, terwijl Rob zelfs nog een penalty wist te redden. Zo sleepte Helpman de overwinning binnen en stootte door naar de volgende ronde. Wat een spannende en memorabele wedstrijd was dit!

 

– Camiel Buursma