Helpman Zaterdag 1 begint goed aan de competitie door een 0-2 overwinning op HFC’15

De poulefase van de beker zit erop, dus kan eindelijk de competitie beginnen.

Beide teams kijken met andere gevoelens terug op de poulefase. Het lukte HFC’15 niet om de volgende ronde van de beker te bereiken. Ze verloren van Winsum 2 (3-2) en FC LEO (0-2), maar ze wonnen met 0-3 bij Rood Zwart Baflo. Helpman won alle 3 de wedstrijden en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde. Eenrum werd met 1-12 verslagen, tegen de Heracliden werd het 4-1 en vorige week won Helpman met 10-0 van GEO.

 

HFC’15 en Helpman zijn geen onbekenden van elkaar. Vorig seizoen zaten ze ook bij elkaar in de competitie. Beide teams wisten hun thuiswedstrijd te winnen. HFC’15 won thuis met 2-1 en Helpman met 5-2.

 

Er is voldoende gezonde rivaliteit aanwezig vandaag. Een aantal mensen van beide ploegen kennen elkaar. Nick Achterhof en Remco de Haas zijn collega’s van elkaar en dat is ook het geval bij Marten Wobbes en Coen Hut.

 

Wat mij betreft is dit genoeg voor de voorbeschouwing, laten we naar de wedstrijd gaan.

In de openingsfase is het voor beide teams aftasten, er gebeurt niet veel bijzonders.

In de 24e minuut ziet Will Sturge zijn schot voorlangs gaan. HFC’15 wordt steeds gevaarlijker en domineert het laatste kwartier de wedstrijd. Ze komen er een paar keer gevaarlijk doorheen. Helaas voor hun gaan de schoten naast of worden deze door, Helpman keeper, Rob Hölscher, gepakt. De ruststand is hetzelfde als toen we begonnen, dus 0-0.

 

De 2e helft is nog maar net begonnen of de regen komt met bakken uit de hemel.

Beide teams hebben het lastig met het steeds moeilijker bespeelbare veld.

 

In de 56e minuut wisselt Helpman voor de eerste keer. Jonah Ouwejan mag gaan douchen, en dat is gezien het weer geen overbodige luxe, Jeroen Scholma is zijn vervanger.

 

Helpman komt steeds beter in de wedstrijd en zet HFC’15 goed onder druk. In de 63’ minuut krijgt Helpman een corner en deze wordt gemakkelijk gepakt door de uitstekende HFC’15 keeper. In de 65e minuut wisselt Helpman voor de 2e keer. Sturge verlaat het veld en wordt vervangen door Michiel Rusch.

 

In de 71e minuut komt een prima bal van Wouter Van der Graaf voor de voeten van Tim van Dorp terecht en die zet Helpman op een 0-1 voorsprong. 2 minuten later krijgt HFC’15 een kans, maar deze gaat naast.

 

In het laatste kwartier krijgen beide ploegen nog een aantal kansen. Zo gaat een kopbal van Rusch maar net over. HFC’15 ziet een schot gepakt worden door Hölscher en verwerkt hij kort daarna een schot tot corner.  In de 83e minuut schiet Gerwin Hooghoudt een bal weg. Dit wordt door de scheidsrechter Robert Vonk beoordeeld als spelbederf, dus volgt er een gele kaart.  Met nog 5 minuten te spelen komt een schot van Van der Graaf voor de voeten van Saviero van Zwol terecht. Laatstgenoemde zet Helpman op een 0-2 voorsprong.

 

Met nog 1 officiële minuut op de klok wisselt Helpman voor de laatste maal. Van Zwol verlaat het veld en Remco van Huffelen is zijn vervanger. Van Huffelen speelt normaal in de verdediging, maar staat nu in de aanval gepositioneerd.

In de 94e minuut krijgt Van Huffelen kans om de 0-3 te maken, maar zijn schot gaat naast.

Kort hierna zit de wedstrijd erop. Helpman begint, met deze overwinning, prima aan de competitie.

 

Volgende week gaat HFC’15 op bezoek bij Zuidlaren. Helpman ontvangt Lycurgus.

 

 

Nog een paar cijfers van vandaag:

Ontvangst: 9,5

Regen: 10+

 

CH