Helpman zat wint zeer moeizaam van ONR.

Tegen de oude ploeg uit Roden van trainer Timmer had de thuisploeg het zeer lastig. Misschien ook wel logisch als je bedenkt dat de voorbereiding op de wedstrijd lastig verliep. Mede door het gezellige feestje de zaterdag ervoor. Dat leverde wel vele zieken op de dagen erna. Daarbij de verder nog steeds afwezigen door blessures en het zitten in het buitenland. Het hield allemaal niet over.
Het was dus afwachten hoe – en wat voor ploeg er stond. Het begin ging redelijk en al in de negende minuut belandde een scherpe voorzet van Wieger Bus via een verdediger van de oranjehemden in het eigen doel van de tegenstander. Daarna was het ONR wat de klok sloeg. Kans op kans creëerden de bezoekers. Het was aan doelman Holscher en een aantal maal de paal en lat te danken dat het bij 1-0 bleef. Tegen het eind van de eerste helft kreeg Helpman wat meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde ook in een aantal goede mogelijkheden, maar een treffer leverde dit niet op. Waardoor Helpman met een minimale en ook wel gelukkige voorsprong de rust in ging.
Na rust eerst nog geen wijzigingen in het team. Achterin stond het goed. Hierdoor kreeg ONR ook niet veel kansen meer. Helpman verdubbelde de score een kwartier na rust. Een snelle inworp en vervolgens goede voorzet van Tim van Dorp werd dankbaar binnengekopt door “Hightower” Patrick Nanninga.
Toen vervolgens JO19 speler Will Sturge halverwege de tweede helft er samen in kwam met Michiel Rusch werd de thuisploeg nog vaker gevaarlijk. Laatst genoemde had vier maanden mogen warmlopen op het strand van Curaçao. Maar door de jongeling werd Helpman echt gevaarlijk. Hij was door zijn snelheid, gedrevenheid en inzet een ware plaag voor de verdediging van ONR. Jammer genoeg beloonde hij zichzelf net niet. Een prachtige actie en stiftje bijvoorbeeld werd net aangeraakt door doelman Blauwiekel van ONR. Vervolgens rolde de bal tergend langzaam via de buitenkant paal net naast. Zo’n tien minuten voor tijd maakte Tom de Wit nog zijn debuut. Hij viel samen met Clubman Jens Preusting in voor de hardwerkende Leon Minnesma en Wieger Bus. Vlak voor tijd dacht de lichtinstallatie zelf mee om kosten te besparen. Hierdoor halveerde plots het hoeveelheid licht. De thuisploeg had hier blijkbaar het meest last van, want uit een scrimmage bracht ONR plots de achterstand terug naar 2-1. Het werden nog een paar spannende minuten, maar uiteindelijk bleef het bij de kleine voorsprong en dus belangrijke overwinning voor Helpman. Een overwinning die gezien het spelbeeld en kansen misschien niet helemaal terecht was. Maar Ja, ook deze leveren drie punten op.

Volgende week staat de absolute topper op het programma.
Uit tegen Grijpskerk. Aanvangstijd is ivm Ned elftal op dit moment nog niet bekend.

HT