Helpman zat wint uit in Ten Boer van Omlandia.

Lekker in de buurt, prettig ontvangst, nog een klein buitje en weer eens spelen op echt gras. Wat wil je als bezoekers nog meer? Drie punten natuurlijk en dat lukte uiteindelijk. Toch zag het hier lang niet naar uit. De vandaag in het zwart gestoken mannen van Hendrik Timmer moesten toch weer een groot aantal spelers missen. Blijkbaar is de drang naar het buitenland groot. Maar liefst 5 spelers zaten verdwaald tussen Vietnam, Wales, Argentinië, Valencia en Curaçao. Daarbij nog een zieke en 2 geblesseerden. Soms is het lastig, maar nu mag je blij zijn met een grote selectie. Na een zware knieblessure zat ook Erik Romges weer bij de selectie.
De wedstrijd ging lang gelijk op. Helpman wat makkelijker voetballend. Omlandia levens gevaarlijk in de omschakeling. Nadat Omlandia tot twee keer toe verzuimde om de score te openen, bracht Helpman na 39 minuten de stand op 0 -1. Een aanval over rechts en goede voorzet van Wouter van der Graaf bracht Tim van Dorp tot een score. Of was het toch een verdediger? Lekker zo vlak voor rust. Toch kwam Omlandia in de 45e minuut gelijk. Weer kreeg Helpman een penalty tegen. Weer te opzichtig instappen na een actie in de zestien. Een domper zo vlak voor rust. Maar ondanks dat gingen de mannen er in de tweede helft weer vol voor. Achterin hield Rick Heim het voor het eerst sinds zijn blessure weer negentig minuten vol. Werkte Bas Volgers zich in zijn basis debuut helemaal kapot. Maar dat deed eigenlijk iedereen. En zo hoort het ook. Hoe langer de tweede helft onderweg was, des te meer ruimte kwam er vrij. Omlandia was voorin niet scherp. Helpman had last van de meer dan goede doelman van de wit hemden. Hij stond vaak op de goede plek en een prachtige vrije bal van Tim van Dorp over de muur ranselde hij katachtig uit de kruising. Een zondagsschot van Wouter van der Graaf was hem uiteindelijk toch te machtig. Via de binnenkant van de paal en lat verdween de bal onhoudbaar tegen de touwen. Toch nog een voorsprong voor Helpman in de 76e minuut. Daarna Nanlohy, Spijker en Bus voor de moegestreden de Priester, Volgers en Minnesma. De mannen uit Haren leken de controle te hebben. Toch was Omlandia nog twee maal toe heel dicht bij een gelijkmaker. Echter door te onzorgvuldig afwerken van de spits van de thuisclub en een grandioze verdedigende tackel van Rune Pronk bleef het 1-2. In de voorlaatste minuut maakte van der Graaf aan alle onzekerheid een einde en bracht de eindstand op 1-3.
Door heel hard te werken en er te staan als team werden deze drie punten uiteindelijk binnengehaald. Hierdoor blijft Helpman Zat bovenin meedoen in de derde klasse C.
Volgende week wacht om 14.30 uur thuis TLC uit Leek.

HT