Helpman zat wint oefenwedstrijd in Leek tegen 2e klasser VEV ’67.

En daar leek het helemaal niet op in het begin van de wedstrijd. Het gastvrije VEV speelde gedreven met veel loopacties en bewegende mensen. Vooral de rechterkant bracht Helpman vaak in de problemen.
De gasten uit Haren leken er in het begin niet echt veel zin in te hebben. Door ongeconcentreerd spel stonden ze al met 2-0 achter na twaalf minuten. Zoals wel vaker gebeurd dit seizoen werd een bal in het vijf meter gebied voor gelegenheids keeper Van Huffelen niet weggewerkt door de verdediging. Hierdoor had de spits van de geelhemden geen moeite om de bal binnen te schieten. De tweede goal was nog lachwekkender. Helpman mocht zonder druk op de bal een vrije trap nemen halverwege eigen helft. Deze werd quasi nonchalant even breed gelegd terwijl de medespeler niet op stond te letten. Hierdoor kon VEV ongedwongen de bal onderscheppen en zo doorlopen op de doelman en de bal beheerst binnenschieten. Gelukkig voor de bezoekers was de thuisclub vervolgens wat minder scherp in de afwerking. Hierdoor kreeg Helpman ook iets meer grip op de tegenstander. In de 33e minut leverde dit zelfs een treffer op. Rune Pronk ging diep en gaf een mooie voorzet op de terug van weg geweest zijnde Camiel Buursma. Deze schoot de bal netjes binnen. De 2-1 voor VEV was ook de ruststand en daar mocht Helpman heel blij mee zijn.
Na rust 3 nieuwe spelers in het veld en een andere speelwijze bij de mannen van sportpark Esserberg. Het leverde gelijk nog geen resultaat op. Integendeel zelfs. Via een echt prachtige aanval van VEV kwamen ze op een 3-1 voorsprong. Na een uur spelen mocht Tim van Dorp aanleggen na een terecht voor hands gegeven strafschop. Hij faalde niet en maakte de achterstand wat draaglijker. Vijf minuten later kwam Helpman zelfs gelijk. Na een prachtige rush van Michiel Rusch schoot hij de bal beheerst binnen in de verre hoek.
Een kleine twintig minuten voor tijd mochten de JO17-1 spelers Jan van Essen en Ivar Pronk hun debuut maken bij het eerste. Dit deden ze niet onverdienstelijk. De thuisploeg speelde wat minder scherp en Helpman kreeg weer vertrouwen in een mooi resultaat. 10 minuten voor tijd maakten ze zelfs nog de 3-4. Doelpuntenmaker Remco de Haas. VEV bleef af en toe gevaarlijk, maar de verdediging van de blauw witten hield stand. Hierdoor boekte Helpman eindelijk weer eens een overwinning. Ook al was het dan in een oefenwedstrijd, het is toch lekker voor het zelfvertrouwen in de groep.

Aankomende dinsdag speelt zat 1 om 20.15 uur thuis nog een oefenwedstrijd tegen ZFC Zuidlaren.

HT