Helpman zat wint 3e bekerwedstrijd, maar gaat niet door

Het zaterdag team van VV Helpman versloeg 5e klasser Asser Boys eenvoudig met 1-8. Doelpuntenmakers waren Wouter vd Graaf 4x, Saviero v Zwol 2x, Remco de Haas 1x en Tim van Dorp.

Vorige week verloor het team thuis onnodig en ook onverwacht dik van FC Assen met maar liefst 0-5.

Hierdoor was de 0-8 overwinning in de eerste wedstrijd tegen BSVV uit Bovensmilde niet meer van belang. FC Assen maakte verder geen fouten waardoor het toch wel verrassend als eerste eindigde in deze poule en als enige door gaat.

Hiervoor werd in 4 oefenwedstrijden 1 keer gelijk gespeeld tegen competitiegenoot ONR uit Roden en 3 keer werd gewonnen. Toen nog wel van FC Assen. Tevens van 2e klasser SC Elim en heel netjes van 1e klasser t’ Fean 58.
Of het team klaar is voor zware begin van de competitie moet volgende week blijken. Na de laatste drie bekerwedstrijden is daar toch weinig van te zeggen.

Wat duidelijk is, is dat men zaterdag 24 september thuis om half 3 speelt tegen HFC uit Hoogkerk. Een lastige tegenstander. Wel is gebleken dat als je niet alles geeft in een wedstrijd en het te makkelijk op vat, dat je het tegen elke ploeg lastig hebt.
Na een lange voorbereiding gaat het seizoen 22/23 dan eindelijk beginnen.

Hendrik Timmer