Helpman zat verliest in Hoogkerk

Een prachtige voetbal midddag begin februari. Zonnetje, lekkere temperatuur en spelen op een goed bespeelbaar grasveld van HFC ’15 begon een wederom zwaar gehavende ploeg uit Haren redelijk goed aan de wedstrijd. (2 man waren op skivakantie, 1 met FC Groningen JO14 mee naar Dordrecht. 4 geblesseerden en nog 1 die al maanden in Zuid Amerika zit. Omdat het nodig was zaten er 3 man op de bank die nog niet of maar een keer getraind hadden na lange tijd afwezigheid. Normaal zouden die niet bij de selectie hebben gezeten.

Toch hadden de bezoekers meer balbezit. Veel kansen creëerde het net als vele voorgaande wedstrijden niet. Een scrimmage in de zestien kon net niet overtuigend genoeg afgerond worden en verder dan een paar verdwaalde schoten kwam Helpman niet. HFC kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar pas in de 34e minuut leverde dat de gasten een goal op. Terwijl Helpman na een aanval balverlies leed, schakelden de groen witten razendsnel om en konden zo door de verdediging van de zwarthemden spelen. Met een 1-0 tussenstand als resultaat. Het verschil tussen beide ploegen was dat de thuisploeg veel meer uitstraalde te willen winnen. Ze zaten kort op iedere bal en gingen daar vol voor. Een aantal spelers van Helpman liepen er juist onzeker bij en leken zelfvertrouwen te missen. Was dat door het grasveld waar ze weinig op spelen? Zeg het maar. Soms heb je van die dagen.

In de rust twee wissels. De ongelukkige Bus en Minnesma werden vervangen door Wil Sturge uit de JO19 en de na een hersenschudding teruggekeerde van Huffelen. Helpman kreeg iets meer flair, maar nog steeds niet veel druk op de tegenstander in de zestien. Halverwege de tweede helft nog maar eens twee wissels. Rusch er in voor de eveneens ongelukkig spelende de Haas. De met al een gele kaart spelende Ton werd op het middenveld vervangen door Dolf Nanlohy. De druk van Helpman werd groter. En nadat de gasten er in de 84e minuut ook nog een vierde spits bij gooiden in de persoon van Buursma werd de druk HFC te machtig. Een afvallende bal werd twee minuten later door van Dorp prachtig binnen geschoten. Een terechte gelijkmaker. Helpman probeerde door te drukken, maar dat moesten ze in de 95e minuut duur bekopen. Een diep gegeven bal werd verkeerd beoordeeld door de laatste linie waardoor de spits van de thuisploeg in twee instanties de bal binnen wist te lopen. 2-1 voor HFC en niet veel later floot de scheidsrechter ook voor het eind.
Duur puntverlies voor Helpman. Zulke wedstrijden moet je gewoon vanaf het begin tot het eind met minimaal net zo veel wil om te winnen spelen dan de tegenstander. En soms wat minder naïef zijn. Waardoor je het jezelf ondanks de vele afwezigen onnodig lastig maakt.

Maar geen man overboord. Je loopt een keer tegen zulke potjes op. Volgende week gewoon weer volle bak tegen concurrent Groen Geel. Thuis om half drie.

HT