Helpman zat schiet niet veel op met gelijkspel in Loppersum.

Met nog drie wedstrijden te gaan moesten de “Helpernezen” nog zoveel mogelijk punten pakken om misschien een vervangende periode te kunnen krijgen. De derde plek waar men tot voor de wedstrijd stond, moest dan wel behouden blijven.
Deze wedstrijd in en tegen Loppersum werd er een met heel veel balbezit voor de mannen in het blauwwit. Alleen leverde het weinig echte kansen op. Ook Loppersum moest nog punten halen om niet in de nacompetitie voor degradatie te komen. Zij probeerden het om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Dat lukte eveneens weinig. Hierdoor ontstond er voor het publiek een saaie, maar spannende pot voetbal op het dit keer goed te bespelen grasveld. De ruststand was nog steeds nul nul.

Na rust wat omzettingen bij Helpman achterin, maar het spel bleef hetzelfde. Wel kwamen er gedurende de tweede helft wat meer kansjes voor Helpman. Maar ook de thuisploeg kwam wat vaker we uit. Pas tegen het einde van de wedstrijd werd er gescoord. Eerst was het Helpman die wat gelukkig in de 85e minuut op 0-1 kwam. Was het daadwerkelijk de hak van Remco de Haas? Toen pas gooide Loppersum alles op de linksbuiten Jurna. Die kreeg wat kleine kansjes. En in echt de 95e minuut viel een niet goed afgeslagen lange, hoge bal pardoes voor zijn voeten en daar wist de topscorer wel raad mee.
Zuur puntverlies tot gevolg voor Helpman.

Toen na afloop alle verrassende uitslagen van de andere ploegen binnen kwamen, bleek dat het nog twee spannende resterende wedstrijden worden dit seizoen.
Eerst volgende week uit naar Noordwolde.

HT