Helpman zat pakt in de laatste minuten toch nog dik verdiend punt.

Ondanks de winterse weersomstandigheden met lichte vorst en op bepaalde plekken zelfs wat lichte sneeuwval werden in 3C alle wedstrijden gespeeld. Helpman speelde thuis op kunstgrasveld 5 tegen het stugge Loppersum. Een ploeg dat lastig te verslaan is en maar weinig kansen nodig heeft om tot scoren te komen. Dat was deze zaterdag ook zo. Helpman het meeste balbezit, maar weinig kansen. Loppersum af en toe een uitvalletje. Een zo’ n uitval vlak voor rust leverde gelijk ook de 0-1 op. Niet goed wegwerken achterin en vervolgens een streep in de kruising. Helpman dus weer met een achterstand de rust in. In de rust twee wijzigingen. Patrick Nanninga en Leon Minnesma wisselden met Saviero van Zwol en Michiel Rusch. Hiermee hoopte de thuisploeg meer kansen te creëren. Dat viel nog best tegen. Loppersum stond als een huis. Gaven bijna niks weg. Zaten kort op de tegenstander. Ruim tien minuten voor tijd ging Helpman echt vol in de aanval. Veel mensen mee naar voren. Vlak voor tijd werd dat beloond. Een indraaiende vrije trap van Tim van Dorp werd verkeerd beoordeeld door de uitkomende doelman van de bezoekers en de bal verdween via het achterhoofd van Gerwin Hooghoudt in het doel. Helpman ging vervolgens ook nog voor de overwinning, maar dat zat er op deze koude zaterdag niet meer in.
Helpman besloot het voetbaljaar 2022 dus met een teleurstellend gelijkspel.
Toch kunnen we na de eerste 11 wedstrijden terugkijken op een goede start. Misschien was het voetballend nog niet altijd even goed, maar vooral in het begin van de competitie gingen de punten vaak naar de blauwwitten.
Na de wedstrijd sloot de selectie het jaar af met een gezellig en goed georganiseerd Kerstdiner. Hoe de gezellige avond eindigde zullen we binnenkort wel te horen krijgen.

Helpman zat 1 wenst verder iedereen alvast prettige feestdagen en een goed uiteinde.

HT