Helpman zat neemt drie hele nette punten mee uit Delfzijl.

Vorige week verkleumd door veel regen, wind en kou.
Deze week ongeveer vier graden, maar windstil en zon aan de onbewolkte hemel vlakbij de Dollard. Van de temperatuur daar niet, maar van het voetbal van Helpman werd je wel warm.
Vooral in de eerste helft. Veel beweging, durf, beleving en ook verzorgd voetbal. En dat terwijl er toch weer een aantal andere jongens in de basis stonden. De thuisploeg speelde eveneens met veel beweging voorin en kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit. Toch hadden de mannen van de in het zwart gestoken bezoekers de zaken onder controle. De betrouwbare doelman Holscher, de onverschrokken Hooghoudt en Kai Baas controleerden het centrum. Minnesma en Pronk neutraliseerden bijna de hele wedstrijd de razendsnelle buitenspelers van NEC. Daarvoor regiseerde Charlie Ton het middenveld samen met Volgers. Voorin brachten Rusch en van Dorp een aantal malen de buitenspelers Bus en JO19 speler Wil Sturge in stelling. De afwisseling van Druk zetten, compact spelen en ook verzorgd voetbal was mooi om te aanschouwen. Nadat NEC bij corners gevaarlijk was, maar net niet scherp genoeg, rondde Sturge in de 20e minuut een actie netjes af. De diep gegeven bal door Rune Pronk werd beheerst door hem binnen geschoten. Bij zijn eerste basisplaats speelde de jonge Sturge of hij al jaren meedeed. Met veel durf en flair was hij een plaag voor de verdediger van de blauw witten. Daarna was Helpman nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van de gasten, maar scherpte ontbrak of de keeper bracht redding. Bij rust stond er een magere 0-1 op het scorebord.
Na rust een iets ander spelbeeld. Doordat De ploeg uit Delfzijl meer duels of tweede ballen won hadden ze iets meer balbezit. Echt gevaarlijk werden ze echter niet. Tot vlak voor tijd toen Hooghoudt met een uiterste krachtinspanning moest redden na een net te korte terugspeelbal van Baas. Vele toeschouwers dachten dat de 1-1 een feit was, maar nog net kon de verdediger de bal op de doellijn blokken. Het leverde hem wel een hamstringblessure op. NEC ging alles of niets spelen. Veel mannen naar voren. Ook de keeper bij de corners, maar de bal viel gelukkig voor Helpman niet voor de voeten van de thuisploeg. Toen na 99 minuten de goed leidende scheidsrechter van Duinen blies voor het einde waren er vele blijde gezichten bij de moegestreden Helpernezen. De basis elf met de ingevallen Nanninga, de Priester, van Huffelen en Ouwejan lieten zien dat je met hard werken en ook leuk voetbal als team een heel eind kan komen.
Doordat de drie concurrenten bovenin allen punten verspeelden doet Helpman nog steeds lekker mee in de top van de 3e klasse C.
Aankomende dinsdag speelt Helpman de thuiswedstrijd tegen Noordwolde vooruit.
Aanvang 20.00 uur.

HT