Helpman (zat) moet zijn meerdere erkennen in Velocitas, na aantrekkelijk oefenpotje.

Waar Helpman al dacht met 18 spelers een grote groep te hebben, maakte de thuisclub het nog bonter. Velocitas speelde 2 helften met een geheel ander team. En die 22 spelers maakten 90 minuten lang een gedreven indruk.
Ondanks de hagel die boven het stadspark was neergekomen, was het veld goed bespeelbaar op deze koude avond.
Waarschijnlijk moest Helpman nog aan die kou wennen. Want binnen twee minuten stonden de bezoekers door nonchalant uitverdedigen al op een achterstand. Camiel Buursma maakte tien minuten later met een prachtige goal de gelijkmaker. Het veldspel van Velocitas zag er iets verzorgder uit en ze scoorden de eerste helft nog twee maal. Eenmaal wederom door niet resoluut wegwerken en eenmaal uit een bekeken schot rond de zestien. Helpman kreeg ook nog een aantal goede kansen. Een daarvan vlak voor rust verzilveren ze Of eigenlijk gezegd was het Velocitas zelf dat de bal binnenwerkte. Dit na een scherpe voorzet van Rune Pronk.
Na rust dus 11 frisse krachten op het veld bij de thuisploeg. Bij Helpman eerst drie. Er werd lang niet gescoord. Wel werd er nog vier maal gewisseld bij Helpman. Tegen het eind van de sportieve wedstrijd maakte Velo dankbaar gebruik van de vermoeidheid en deze wisselingen. Het scoorde nog twee maal, waardoor de uitslag op 5-2 kwam.

Aanstaande zaterdag start de derde periode. Te beginnen in – en tegen Aduard.

HT