Helpman zat komt niet verder dan 1-1 tegen een stug Aduard

Op sportpark Esserberg wilde de thuisploeg natuurlijk zijn ongeslagen status behouden. Dit lukte, maar met moeite werd het een gelijkspel.
Bij Helpman maakte Rick Heim achterin na een klein jaar afwezig te zijn geweest wegens een zware blessure weer zijn rentree. Voorin waren de blauw witten aardig ontkracht doordat drie mannen ontbraken. Voetballend ging het allemaal wel aardig, maar echt kansen werden er in de eerste helft niet gecreëerd. Ook Aduard kwam niet tot echte kansen. Beide ploegen scoorden een keer in de eerste helft, maar de goals werden vanwege buitenspel afgekeurd.
Na rust gelijk een penalty voor Aduard. Die werd eenvoudig binnen geschoten. 0-1 dus. Hierna ging Aduard gelijk tijdrekken en deden ze alles wat de scheids toe liet om de tegenstander uit de wedstrijd te spelen. Niet gemeen, maar volwassen. Helpman drukte om toch nog de gelijkmaker te scoren. Dat lukte een kwartier voor tijd. Ook uit een strafschop. Deze werd benut door Tim van Dorp. In de resterende minuten gaven beide ploegen elkaar geen ruimte om de score uit te bouwen. Een terechte 1-1 uitslag tot gevolg.

Volgende week moeten de mannen uit naar Omlandia.

HT