Helpman zat komt niet verder dan 0-0

Heel duur puntverlies voor de blauwwitten. De laatste wedstrijd in de eerste periode tegen Niekerk moest gewonnen worden om een kans te maken periodekampioen te worden. Concurrent Grijpskerk had evenveel punten en een beter doelsaldo. Hun uitwedstrijd tegen Noordwolde werd helaas vrijdag al afgelast, waardoor er deze dag dus geen beslissing zou vallen.
Een beslissing viel er in Niekerk ook niet. Bij beide ploegen veel afwezigen. Bij Helpman maar liefst 11. Hierdoor een groot aantal positie wisselingen. In het begin van de wedstrijd op het hoofdveld met weer eens echt gras was Helpman hierdoor wat zoekende. De gasten die op de laatste plek stonden werkten verschrikkelijk hard. Tevens stonden ze zeer compact, waardoor het lastig was om een opening te vinden. Het leverde Helpman in de eerste helft maar twee echte kansen op. Een ervan, een schot van Wouter van der Graaf ging net naast. In de rust werd de zieke Leon Minnesma vervangen door Amar de Priester. Dolf Nanlohy moest het veld ruimen voor Patrick Nanninga. Met de lengte van laatst genoemde probeerde de ploeg uit Haren voorin gevaarlijker te worden. Dat lukte ook. Er kwamen in de tweede helft meer kansen. Maar steeds stond de doelman van Niekerk op de goede plaats of redde hij geweldig. Ook de thuisploeg kreeg twee hele grote kansen. Maar bij Helpman stond doelman Rob Holscher ook beide keren op de goede plek. De grootste kansen kwamen vlak voor tijd, maar inzetten van van der Graaf en Nanninga werden wederom prachtig onschadelijk gemaakt. Het bleef uiteindelijk nul nul. Helpman teleurgesteld. Want voor het eerst werd er in deze competitie niet gescoord en daardoor ook gelijk twee hele dure punten verspeeld. Niekerk heel blij, want die haalden eindelijk weer eens een punt binnen en dan ook nog eens tegen de mede koploper.
De spelers van Helpman viel de tweede helft niet veel te verwijten. Buiten het feit dat de kansen dan net niet verzilverd werden, streden ze voor iedere meter en deden ze er alles aan om toch een goed resultaat te behalen. Dat lukte nu een keer niet.
Volgende week ontvangt Helpman thuis ONR uit Roden. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur!!

HT