Helpman zat en Lycurgus in evenwicht

De vooruit gespeelde competitiewedstrijd tussen de twee Groningse ploegen eindigde na een spannende wedstrijd op sportpark de Esserberg in een 1-1 gelijkspel. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen kende met een 2-2 eveneens geen winnaar. Toen ook was het Helpman die van een achterstand terug moest komen net als deze druilerige avond.
Helpman begon goed en zette de verdedigend ingestelde tegenstander vaak onder druk. Een keer was Bas Volgers heel dicht bij een treffer. Zijn inzet van dichtbij werd met een katachtige redding door de doelman van Lycurgus onschadelijk gemaakt. Niet veel later waren het de bezoekers die met een snelle uitval gevaarlijk waren. Hier bracht doelman Holscher redding.
Helpman bleef veel balbezit houden, maar zoals gezegd waren de in het zwart geel gestoken “West Enders” levensgevaarlijk met hun uitvallen. Hieruit scoorden ze in de 25e minuut ook de 0-1. Helpman bleef het stug proberen, maar door te gehaast te spelen of net niet zorgvuldig genoeg bleef de gelijkmaker uit.
Na rust kwam die er wel. Na 5 minuten in de tweede helft gaf Remco van Huffelen een prachtige steekbal op Wouter van der Graaf. Die kapte en draaide totdat de bal voor zijn “chocolade been” lag. Vervolgens ramde hij het leder onhoudbaar in de bovenhoek. De minuten erna leek De thuisploeg de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar Lycurgus hield stand. Toen in het vervolg van de wedstrijd de krachten bij beide ploegen langzaam weg vloeiden kon het alle kanten op. Met veel inzet en strijd gingen de blauw witten nog voor de overwinning, maar echte kansen leverde het niet meer op.
Hierdoor bleef het in deze sportieve ontmoeting uiteindelijk bij een gelijkspel.
Paasweekend zijn beide ploegen nu vrij.
15 april mag Helpman het thuis nog eens proberen. Ditmaal is Niekerk de tegenstander.
Aanvang: 14.30 uur.

HT