Helpman Zat boekt zwaar bevochten zege

.Helpman moest op het voor Noordwolde begrippen goed te bespelen veld flink aan de bak. Voor de Helpernezen was er nog een kans op het eventueel krijgen van een vervangende periode. Noordwolde moest winnen om niet rechtstreeks te degraderen.

Bij Helpman was de spelersgroep eigenlijk voor het eerst dit seizoen weer zo groot dat een aantal spelers teleurgesteld moesten worden. Zij konden niet op het wedstrijdformulier gezet worden omdat de groep te groot was.

Helpman had het meeste balbezit en kreeg ook een paar aardige kansen. Helaas waren de voorwaartsen toen nog niet scherp bij de afronding. Het in zwaar weer verkerende Noordwolde moest het hebben van wat uitvallen. Maar een ervan werd gelijk goed afgemaakt waardoor ze verrassend op een 1-0 voorsprong kwamen. Gelukkig kwam Helpman sterk terug. Een actie van Michiel Rusch werd netjes afgemaakt door de toen al aan zijn enkel geblesseerde Tim van Dorp. De ruststand was ook 1-1 en daar zouden beide teams weinig aan hebben mocht dit de einduitslag worden.

Charlie Ton verving de geblesseerde van Dorp. Helpman zette wat meer druk, maar echte kansen leverde dat nog niet op. Halverwege de tweede helft verving Camiel Buursma de eveneens geblesseerde Saviero van Zwol. Buursma viel goed in en beloonde zichzelf al vrij snel met een doelpunt. Dacht Helpman dat het klaar was? Even wel misschien, maar voor ze er op verdacht waren lag de bal alweer achter doelman Holscher. Hij was kansloos op een van dichtbij ingekopte voorzet. De laatste minuten waren spannen. Noordwolde ging een op een spelen omdat het moest winnen. Ook Helpman ging vol voor de overwinning. Het spel werd er niet beter op, maar wel leuker. Uit een van de aanvallen ging Jeroen Scholma alleen op de keeper af. Hij leek met zijn laatste krachten de doelman te omspelen, maar werd lichtjes geraakt en raakte uit balans. Resultaat een strafschop zo n vijf minuten voor tijd. Het was Wouter van der Graaf die deze belangrijke kans verzilverde. Hierdoor won Helpman met 2-3 in en tegen Noordwolde. Met dit resultaat was degradatie voor de thuisploeg een feit.
Helpman daarentegen is, mede door de overige uitslagen in de competitie nagenoeg verzekerd van promotiewedstrijd en.

Maar eerst aanstaande zaterdag de laatste competitiewedstrijd thuis tegen NEC Delfzijl. Daar zal het definitief beslist gaan worden.
Aanvang: 14.30 uur.