Helpman zat begint goed in de competitie.

Na een lange voorbereiding ging het dan eindelijk om het echie. En eigenlijk wist het team nog steeds niet hoe het ervoor stond.
De eerste wedstrijd thuis tegen HFC pakte uiteindelijk positief uit. Al na 9 minuten was het raak. Na een diepe bal van Kai Baas, schoot Saviero van Zwol de bal snoeihard tegen de touwen. In de 16e minuut was het HFC dat score weer gelijk trok. Dit na het niet scherp genoeg verdedigen bij de thuisploeg. In de 35e minuut waren het de mannen uit Hoogkerk die wederom scoorden. Met de 1-2 tussenstand ging men ook rusten.
Na rust verving Remco van Huffelen de licht geblesseerde Amar de Priest. Dit pakte goed uit. Want al in de vijfde minuut na rust maakte Wouter van de Graaf de gelijkmaker. Niet veel later was het van Huffelen zelf die de 3-2 binnen kopte uit een indraaiende vrije trap van Tim van Dorp. Een paar minuten later maakte dezelfde van Dorp ook nog de 4-2. Bij Helpman vielen daarna nog Jeroen Scholma en Camiel Buursma in voor de moe gestreden van Zwol en Charlie Ton. Helpman had de wedstrijd toen onder controle. HFC daarentegen kon geen vuist meer maken. Leon Minnesma en Sander Spijker vervingen nog van Dorp en Marten Lieberom. En werd de wedstrijd op slot gegooid. Vlak voor tijd maakte Remco de Haas de 5-2 en was het helemaal gedaan.
Een goed begin van de competitie dus. Alhoewel er altijd wel iets op- of aan te merken is.
Volgende week speelt ZAT 1 om 15.15 uur uit bij Groen/Geel. De favoriet voor de titel.

Hendrik Timmer