Helpman Zat 1 lijdt eerste puntverlies tegen Lycurgus.

De promovendus had al 6 punten uit drie wedstrijden, waardoor van onderschatting geen sprake was. Helpman had nog een honderd procent score tot dan.
Nadat de warming up nog werd gedaan in de modder op een bijveldje vanwege plaatsgebrek op sportpark West End, maakten beide ploegen er een spannende pot van.
Op het nieuwe, toch nog wat gladde kunstgrasveld bij Stadsgenoot SV Lycurgus hadden de “Helpernezen” het lastig. De thuisploeg stond compact en in de omschakeling waren ze levensgevaarlijk. Beide ploegen kregen een aantal kansjes, maar in de 30e minuut was het Lycurgus die de 1-0 scoorde. Te weinig rugdekking en uitglijden door de centrale verdediger waren daar debet aan. Met deze stand gingen beide ploegen ook rusten.
Gelijk na de rust een vrije trap voor Lycurgus. De indraaiende bal werd niet goed verwerkt en viel pardoes voor de spits van de gasten. Die wist zich wel raad met deze kans en verdubbelde de score. Helpman gaf niet op en de kopjes gingen niet naar beneden. Het kreeg gedurende de tweede helft meer vat op de tegenstander. In de 65e minuut werd dit beloond met de aansluitingstreffer. Een op maat gegeven voorzet werd netjes tegendraads binnengekopt door Rune Pronk. De thuisploeg raakte vermoeid en de scherpte was er wat af. Er kwamen weinig kansen meer aan beide kanten. Wel werd er bij de ploegen nog veelvuldig gewisseld. Uiteindelijk bleek Helpman hierin de gelukkigste. Diep in blessuretijd knikte de naar de spits in gestuurde Remco van Huffelen de 2-2 binnen na een perfecte voorzet van Jeroen Scholma. Niet veel later blies de scheids voor het einde. Lycurgus was teleurgesteld na de late gelijkmaker. Helpman had misschien van tevoren iets meer verwacht, maar mocht uiteindelijk zijn handen dichtknijpen met het punt.
Volgende week zaterdag geen programma voor beide teams in het inhaal/beker weekend.
Helpman oefent donderdag 20 okt als het weer het toelaat om 20.00 in Peize tegen de plaatselijke VV. Lycurgus gaat die avond naar Haren.

HT