Helpman wint overtuigend bij HFC’15

Helpman heeft de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De eerste selectie was door omstandigheden krap en kreeg daarom van het tweede team een internationale impuls. Naast Fir Baas, broertje van Casper Baas, schoot de Duitser Luis Wagner de ploeg van Peter van der Slot te hulp. De rechtsback had in aanvallend opzicht de samba van zijn voornaam en verdedigend de zakelijkheid van zijn Duitse achternaam. Fir Baas speelde ook een erg verdienstelijke wedstrijd op het middenveld. Deze spelers maakten hun opwachting pas in de tweede helft, de helft waar de meeste goals vielen.

Wedstrijd: HFC’15-VV Helpman
Doelpuntenmakers: Tim van Dorp (3x), Saviero van Zwol, Michiel Rusch

HFC heeft tijdens de wedstrijd alleen maar indruk gemaakt door heel veel te roepen naar de scheidsrechter en door veel overtredingen te maken. Het spel van de ploeg was erbarmelijk. De Helpernezen maakten hier gebruik van door met een groot veldoverwicht veel kansen af te dwingen. Met het afmaken van kansen hadden ze meer moeite. Onder andere Camiel Buursma, Tim van Dorp en Michiel Rusch misten enorme kansen. Het ontbrak aan rust, toen Michiel alleen voor de goal te gehaast over schoot, na een mooie pass van Roy van der Plas. Het ontbrak aan geluk, toen een poging op de doellijn bleef liggen maar Camiel net te laat was om de bal binnen te werken. Het ontbrak aan concentratie, toen Tim van Dorp alleen op de goal afliep en tegen de keeper aan schoot. Er is te weinig inkt om alle gemiste kansen van de eerste helft te beschrijven.

Positief was dat Helpman bleef doorgaan met het goede spel en dat hier uiteindelijk de 1-0 uit kwam. Saviero van Zwol nam een ingooi aan en speelde de bal met een mooie boog de zestienmeter in. Tim van Dorp werkte beheerst af. Zo kon Helpman rusten met een voorsprong, maar waren ze niet tevreden over de tussenstand.

In de tweede helft werd dit héél snel goedgemaakt. In een tijdsbestek van tien minuten werden vier goals gemaakt. Tim van Dorp maakte zijn tweede hattrick in twee weken, waarmee hij momenteel topscorer van de derde klasse is. Saviero van Zwol ronde een mooie solo af met een droog schot in de korte hoek. Michiel Rusch strafte klungelig opbouwen af en doorbrak een trend: tot nu toe hadden alleen Tim van Dorp en Saviero van Zwol nog gescoord in de competitie. Hierna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en liet Helpman meer toe, waardoor er nog een tegengoal viel. De bal werd nog gehaast uit het doel gepakt door HFC. Waarschijnlijk was de speler die de bal pakte de enige die nog dacht dat de wedstrijd spannend kon worden.

Michiel Rusch