Helpman wint ‘latje schieten’, Grijpskerk de wedstrijd

Grijpskerk  Helpman verspeelde zaterdag in Grijpskerk de koppositie van 3C. Runner-up Grijpskerk won met maar liefst 4-0 en klom naar de top van de ranglijst.

De topper was een duel tussen de enige twee nog ongeslagen ploegen in de derde klasse C. Helpman had een punt voorsprong, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Grijpskerk begon goed en kreeg in de eerste minuut al een enorme kans, maar de kopbal van Gert-Jan Soldaat kon ternauwernood uit de hoek getikt worden door Helpman-goalie Rob Hölscher.

Nerveus begin

Het was niet de opmaat tot een offensief van de gastheren, want het oogde van beide kanten wat nerveus in de eerste twintig minuten. Helpman kwam er nog wel een paar keer gevaarlijk uit, maar Wieger Bus en Tim van Dorp konden de deze middag uitblinkende Grijpskerk-doelman Dirkjan Postma niet verrassen.

Na vijfentwintig minuten brak het duel opeens open. Helpman-back Bus liet zich bij een voorzet verrassen door de uit zijn rug komende Brian Tefi en die had van dichtbij geen probleem om Hölscher te verschalken: 1-0. Vijf minuten later schudde Tefi diezelfde Bus van zich af met een simpele schijnbeweging en plaatste de bal vervolgens fraai in de verre hoek voor 2-0.

Sleutelmoment

Helpman ging op jacht naar de aansluitingstreffer en vond deze bijna toen Wouter van der Graaf van grote afstand hard tegen de lat schoot. Kort voor de rust trof ook Bus de lat en de bal leek via de onderkant zelfs achter de doellijn te landen. Scheidsrechter Paulusma kon het van zijn positie echter niet goed beoordelen en liet doorspelen. Dat bleek een sleutelmoment, want in plaats van 2-1 werd het in de daaropvolgende tegenaanval 3-0 door een doelpunt van Henk de Boer.

Helpman knokte voor wat het waard was na de hervatting, maar enkele fraaie reddingen van Postma en wederom een poging tegen de lat voorkwamen een treffer. De eindstand werd na een uur spelen bepaald door invaller Jorin de Boer, die luttele minuten in het veld een voorzet bij de tweede paal binnenschoof.

,,We hebben in de eerste helft een paar keer heel naïef verdedigd en dat heeft ons de wedstrijd gekost’’, baalde Helpman-trainer Hendrik Timmer. ,,Grijpskerk combineerde in de eerste helft wat makkelijker, maar wij kregen ook kansen. Zij waren vandaag echter veel effectiever.’’

Grijpskerk-Helpman 4-0

Scoreverloop: 25. Tefi 1-0, 30. Tefi 2-0, 45. Henk de Boer 3-0, 64. Jorin de Boer 4-0.

Scheidsrechter: Paulusma.

Toeschouwers: 120.

Grijpskerk: Postma, Penninga, Van de Kamp, Reker, Leijenaar (82. Van der Wilt), Broeils (82. Tillema), Henk de Boer, Soldaat, Schoenmaker, Baar (82. Postma), Tefi (62. Jorin de Boer).

Helpman: Hölscher, Bus (46. Rusch), Heim, Volgers, Ton, Baas, Van Huffelen (46. Hooghoudt), Minnesma, Van Dorp, Van der Graaf, Nanninga (72. Spijker).

Bart Vonk