Helpman wint in Eenrum met dubbele cijfers van de plaatselijke VV

Na 3 oefenwedstrijden, FC Lewenborg uit, 2-6 winst, Gorecht uit 1-3 winst, en Zwolsche Boys uit, 2-1 verlies ging het voor Helpman zat nu echt om de punten.

VV Eenrum speelt in de 5e klasse. Samen met De Heracliden (4e klasse) & GEO (5e klasse) maken ze deze bekerpoule compleet.

Er wordt onder prachtige weersomstandigheden om 15.15 uur afgetrapt in Eenrum. Vlak voor de wedstrijd begint worden de lijnen daar nog even extra gekalkt.

De wedstrijd is amper 2 minuten onderweg als Camiel Buursma Helpman, op aangeven van Saviero van Zwol op een 0-1 voorsprong zet. In de 8e minuut maakt een speler van Eenrum hands in het strafschopgebied, dus de bal gaat op de stip. Tim van Dorp mist niet en zo staat het al snel 0-2. In de 22eminuut een goede bal van Tim van Dorp op Remco de Haas en die maakt er 0-3 van.  We zitten bijna in de 35e minuut als Remco de Haas een prima bal op Remco van Huffelen geeft en die maakt er 0-4 van. Kort daarna een hele mooie aanval. De bal komt bij Jeroen Scholma terecht en die maakt er, op aangeven van Buursma 0-5 van. Het laatste doelpunt van de 1e helft is voor Eenrum. De bal komt via de rug van Remco van Huffelen bij een speler van Eenrum terecht en daardoor is keeper van der Vaart kansloos. Bij rust staat het 1-5

Scholma en Sturge blijven achter in de kleedkamer, ze worden vervangen door Jonah Ouwejan en Wouter van der Graaf.

De 2e helft is 7 minuten onderweg als van Zwol de bal goed voorgeeft op Buursma en die maakt er 1-6 van. 2 minuten later is het Remco de Haas die een prima bal op Buursma geeft en die maakt er 1-7 van. De energie raakt op bij de spelers van Eenrum. Na 58 minuten een dubbele wissel aan Helpman kant. Remco de Haas en Tim van Dorp verlaten het veld, hun vervangers zijn Rick Heim en Michiel Rusch.  Na iets meer dan een uur zet Dolf Nanlohy de in het zwart spelend uit-team op aangeven van Saviero van Zwol op een 1-8 voorsprong. Een minuut later staat de 1-9 op het scorebord. Buursma maakt hem op aangeven van Rusch

Zoals de titel al aangaf, werden het dubbele cijfers. In de 74e minuut geeft van der Graaf de bal goed voor en is het Saviero van Zwol die de 1-10 maakt. Het Scorebord komt niet verder dan 1-9.  4 minuten later weer een goede voorzet van Wouter van der Graaf. Nu is Rune Pronk de afmaker en staat het inmiddels 1-11.

11 minuten voor tijd maakt Camiel Buursma, op aangeven van Rusch zijn 5e en de 12e van de wedstrijd. Dit is ook de eindstand.

De andere wedstrijd in de poule, De Heracliden – GEO, eindigde in 8-2.

Volgende week speelt Helpman zat om 14.30 uur thuis tegen De Heracliden.

Nog een paar cijfers van vandaag:

Accommodatie: 9

Scheidsrechter: 9

Gehaktbal: 9

CH