Helpman wint eerste thuiswedstrijd in competitie

VV Helpman heeft de eerste thuiswedstrijd van de competitie winnend afgesloten. De Helpernezen wonnen met 4-2 tegen Noordwolde en poetste daarmee het puntverlies van de eerste competitiewedstrijd (1-1 bij Omlandia) weg. Tim van Dorp vierde zijn verjaardag met een hattrick en 2 pitchers bier na de wedstrijd. Vooral voor Tijmen Roepel en Marten Lieberom was met die eerste pitchers het hek van de dam: zij sloten de kantine pas 6 uur later af. De scheidsrechter schijnt wel gelijk naar huis te zijn gegaan, omdat hij nog moest leren voor een examen.

De eerste kans was voor Noordwolde. Al binnen een minuut werd een voorzet van links nét niet binnen gewerkt. Helpman was wakker geschud. Daarna was het spelbeeld de gehele eerste helft hetzelfde: Noordwolde zakte in en Helpman speelde op de helft van de tegenstander. Dit resulteerde in twee goals van Tim van Dorp. Het eerste doelpunt ontstond uit een mooie, gerichte lange bal van Gerwin Hoogdhoudt. De jarige jop nam de bal knap aan en werkte koelbloedig binnen. Het volgende cadeautje kreeg hij van Roy van der Plas, die een goede en strakke pass de zestienmeter in stuurde. Weer bleef het feestvarken rustig en schoof de bal onder de keeper door.

Na de tweede goal van Helpman was er gelijk een moment van onoplettendheid. Aftrap. Lange bal. Actie van de buitenspeler. Doelpunt: 2-1. Dit was de ruststand, waarbij de tegengoal een smet op de gedomineerde eerste helft was. Ondertussen waren de stembanden van Jesse Keekstra, die enige maanden rust hebben gekregen in de zomerstop, weer flink wakker geschud. En ze moesten nog 45 minuten.

De eerste 10 minuten van de tweede helft had Helpman moeite de goede lijn door te trekken. Er werden wat vrije trappen rondom de zestienmeter weggegeven en een groot deel van het spel speelde zich af op eigen helft. Toch werd Noordwolde niet écht gevaarlijk. De ploeg van Peter van der Slot wisselde twee keer en het frisse bloed van Camiel Buursma en Rémon Schutte zorgde voor nieuw elan. Camiel verstuurde een paar minuten na zijn wissel een afgemeten voorzet: weer een verjaardagscadeautje voor Tim van Dorp. Hij maakte de niet te missen kans af en voltooide zijn hattrick.

Met de speling van twee doelpunten verslapte de concentratie van de Helpernezen weer een beetje. Peter van der Slot zal ongetwijfeld benadrukken dat de selectie elkaar hier op moet aanspreken. Dat hoeft hij Jesse Keekstra niet te vertellen, want die was vanaf minuut 70 weer onophoudelijk aan het schreeuwen. Zijn woorden konden echter niet voorkomen dat de 3-2 viel en het nog een spannende wedstrijd werd. Een vrije trap werd door een volledig vrijstaand Noordwoldertje binnen gekopt. Vlak voor tijd bracht Saviero van Zwol met een penalty een eind aan alle spanning. De spits ontlokte de penalty zelf, doordat hij bij het voorbij spelen van de keeper werd neergehaald. De goalie van Noordwolde kreeg hiervoor rood. Helpman kan tevreden terugkijken op de eerste overwinning, al is er nog flink ruimte voor verbetering. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen HFC.

Michiel Rusch