Helpman vrouwen 2 zet stijgende lijn voort

GRONINGEN, 17 februari 2018

Vandaag stond de wedstrijd tegen Groen Geel vrouwen 2 op het programma. Inmiddels was iedereen weer terug van vakantie, maar met een aantal geblesseerde speelsters was het voor trainer Harold Elzer even puzzelen in welke opstelling hij de wedstrijd zou starten. We begonnen met Lianne in de goal, Manon en Manon op de backposities en de zusjes Ruiter vervingen vandaag de geblesseerde Britt en Irma. Op het middenveld stonden Joniek, Dewi en Ineke en in de aanval Leonie, Marijn en Karin.

Om 11 uur de aftrap tegen de nog onbekende groen geel hemden. Door meerdere afgelaste wedstrijden waren we elkaar nog niet eerder tegen gekomen in de competitie. Na 5 minuten spelen kwamen we door een ongelukkige tegengoal op achterstand. Ondanks dat beide ploegen gelijkwaardig aan de wedstrijd begonnen lukte het Helpman niet om de stand weer gelijk te maken. Vlak voor de rust moesten Karin en Manon Bezu vanwege een blessure het veld verlaten. Rianne en Esmee namen hun posities over. Nog net voor het einde van de eerste helft gaf Rianne een goede voorzet en maakte Marijn de verdiende gelijkmaker.

In de tweede helft werd er tactisch gewisseld van posities. Met gevolg dat er beter positiespel werd gespeeld en ook waren we feller in de duels. Bijna de hele 2e helft speelden we op de helft van Groen Geel. Een doelpunt kon niet lang meer uit blijven. Het was Marijn die in de 68ste minuut de 2-1 binnen schoot. Inmiddels had Ineke het veld verlaten voor Suzanne. Er volgden nog een aantal mooie kansen voor de Helpman dames, helaas zonder resultaat. Echt spannend werd het niet meer, aangezien Groen Geel weinig kansen creëerde. Toch waren we enorm blij en opgelucht toen eindelijk het eindsignaal klonk. Het was een zware, fysieke pot en iedereen had hard gestreden. Na afloop complimenten van trainer Harold Elzer en 3 punten!!

Volgende week spelen we thuis om 14.30 uur een oefenwedstrijd tegen WVV.

Graag tot dan!

Irma van Erp