Helpman Vrouwen 2 wint hun 1e bekerwedstrijd met 2-3 uit bij Gorecht

 

 

Vandaag staat voor Helpman Vrouwen 2 de 1e wedstrijd van het seizoen 2022/2023 op het programma. Op sportpark De Koepel is Gorecht Vrouwen 1 de tegenstander. Het betreft vandaag een bekerwedstrijd, maar met de groep wordt afgesproken dat we dit gewoon als een oefenwedstrijd zien.

 

We hebben helaas nog geen vaste keepster, daarom keept Judith de 1e en Eline de 2e helft.

Helaas heeft Lotte last en zal ze niet spelen vandaag. Ze is wel in staat om te vlaggen en dat is heel fijn. Ook Semmie is niet helemaal fit, even kijken hoe lang ze het vol kan houden.

 

Het is 14.30 uur, dus de hoogste tijd om te beginnen. We starten in een 1-3-5-2 opstelling.

Opstelling 1-3-5-2 (1e helft)
Jildou Semmie
Nina Eline Sarah Anniek Nikki ©
Juul Annewil Sterre
(27′ Zoë) (45+4′ Anna)
Judith
Bank: Amma, Anna & Zoë

 

Helpman begint goed aan de wedstrijd. De dames hebben er zin in en de ene pass is nog mooier dan de andere. We zetten Gorecht goed onder druk en ze komen er niet uit. In de 5e minuut komt een pass van Nikki bij Semmie terecht en die maakt er 0-1 van.

 

Helpman domineert en geeft Gorecht weinig ruimte. In de 24e minuut geeft Annewil een fantastische pass op Semmie en die maakt er 0-2 van.

 

In de 30e minuut geeft Semmie mooie pass op Nina en die maakt zet, met een mooi doelpunt, de 0-3 op het scorebord.

 

Dit lijkt een makkie te gaan worden vanmiddag. De laatste 10 minuten van zijn slecht van onze kant. Gorecht krijgt een aantal kansen, maar gelukkig voor ons staat het vizier van de speelsters niet op scherp. Was dit wel zo geweest, dan was een ruststand van 3-3 zeker mogelijk geweest.

 

In de rust geven een aantal speelsters aan dat ze er wat doorheen zetten en daarom wordt er een aantal keren gewisseld. Ook besluiten we om 1-4-3-3 te gaan spelen.

Aan het begin van de 2e helft is dit de opstelling.

Opstelling 1-4-3-3 (2e helft)
Jildou Amma Judith
Nina Zoë Nikki ©
Juul Anna Sarah Sterre
Eline
Bank: Annewil, Anniek & Semmie

 

Helpman heeft het moelijk in de 2e helft. Gorecht zet ons goed onder druk en we komen er niet meer uit. Het is warm en we missen aardig wat conditie. Gorecht legt ons hun wil op en maakt er in de 56’ minuut 1-3 en 75’ minuut zelfs 2-3 van.

 

Met nog een kwartier te gaan gaan we 1-4-2-2 spelen. De opstelling is nu als volgt.

Opstelling 1-4-4-2 (vanaf 75e min)
Amma Judith
Nina Amma Zoë Nikki ©
Anna Annewil Sarah Sterre
Eline
Bank: Jildou, Juul & Semmie

 

Eindelijk krijgen we de controle over de wedstrijd weer wat terug. We creëren nog een aantal kansen, maar helaas gaan deze er niet in. Gorecht probeert ook nog wat, maar ook zij scoren niet meer.

 

En dan fluit de prima leidende scheidsrechter voor het eindsignaal en winnen we onze 1e wedstrijd van het seizoen. Goed gedaan dames! Hanshenk en ik zijn trots op jullie.

 

Tot slot nog even een leuk weetje. Ondergetekende is ook teammanager van Helpman JO17-1. JO17-1 moest vandaag ook tegen Gorecht en die wedstrijd werd ook door Helpman gewonnen. Weliswaar niet met 3-2, dat zou wel heel toevallig zijn, maar wel met 5-0.

 

Volgende week zaterdag speelt Vrouwen 2 thuis tegen The Knickerbockers Vrouwen 2. De wedstrijd begint om 12.00 uur

 

Rest mij niks anders meer, dan iedereen een fijn weekend te wensen.

 

Coen Hut

Teammanager Vrouwen 2