Helpman Vrouwen 2 wint de 1e en laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft

Vandaag staat voor Helpman Vrouwen 2 de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Op sportpark De Koepel is Gorecht Vrouwen 1 de tegenstander.

Ik hoor u denken “De wedstrijd Gorecht VR1 – Helpman VR1 komt me bekend voor” Dat kan kloppen. Precies 3 maanden geleden, 10 september 2022, stond deze wedstrijd ook op het programma. Het betrof toen een bekerwedstrijd. Deze wedstrijd werd toen door de Helpman Dames met 2-3 gewonnen.

Het was helaas ook de enige winst die we tot nu toe boekten. Als we vandaag winnen dan gaan we een stuk fijner de winterstop in. We zijn dan eindelijk van de “hatelijke” 0 punten af. De Helpman dames en de staf zijn er vandaag extra op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

Zonder arbitrage wordt er niet gevoetbald. Anniek zal de eerste helft vlaggen en Fleur de 2e helft.

Het is 15.00 uur geweest, dus de hoogste tijd om te beginnen. Helpman begint goed aan de wedstrijd. Er wordt geconcentreerd gespeeld, wat resulteert in mooie passes en goede combinaties. Gorecht is vooral aan het verdedigen. Wij hebben de wedstrijd volledig onder controle.

In de 17e minuut is het dan eindelijk raak. Kim geeft een prima bal op Sieta en die maakt er 0-1 van. Gorecht begint wat beter te spelen. Vooral uit corners ontstaan spannende momenten. Nikki heeft de bal en speelt deze naar Nina. Die maakt er in de 32e minuut 0-2 van!

De fase hierna wordt Gorecht wat beter. In de 37e minuut scoort Gorecht uit een corner en staat het 1-2. In deze fase zijn we slordig, daarmee helpen we Gorecht in de wedstrijd.

Ze krijgen nog een paar mogelijkheidjes en daar blijft het bij.  We gaan met een 1-2 voorsprong de rust in.

De 2e heflt begint net zo als de 1e. Helpman heeft het overwicht krijgt ook een aantal goede kansen, waaronder een bal op de lat. Gorecht komt eigenlijk niet echt in het spel voor. Helpman is vele malen beter, maar verzuimt het om de score uit te breiden.

Het staat slechts 1-2, 1 doelpunt voor Gorecht is voldoende om een punt te pakken. Er sluipt wat onrust in ons spel en af en toe komt Gorecht eruit, zonder noemenswaardige kansen te creëren.

In de slotfase krijgt Gorecht een vrije trap op een mooie plek. Via de vingertoppen van Zoë gaat deze over. Kom op Helpman nog even en dan is de eerste overwinning een feit.

Inmiddels loopt de 90e minuut als Sarah de bal naar voren schiet. Sieta pikt hem op maakt de de beslissende 1-3. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het laatst.

De ontlading is groot en de 1e competitiezege van het seizoen is een feit. We zijn eindelijk van de “hatelijke” 0 af!

Goed gedaan dames! Harold en ik zijn trots op jullie!

Na de winterstop gaat de competitie verder. Op 21 januari spelen we op 12 uur thuis tegen Potetos VR1. Tot dan!

Namens het team wens ik iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig, gezond, sportief, en liefdevol 2023 toe.

Opstelling eerste helft:
Zoë (K), Kim, Sarah, Anna ©, Sterre, Annewil, Nikki, Juul, Nina, Sieta & Amerins
Bank: Anniek, Jildou & Semmie

Opstelling tweede helft:
Zoë (K), Kim, Sarah, Anna ©, Sterre, Annewil, Nikki, Anniek, Semmie, Sieta & Jildou
Bank: Amerins, Juul & Nina

Afwezig: Amma, Eline, Judith (kwam wel kijken) & Marit.

Coen Hut
Teammanager Vrouwen 2

Van de vorige editie van Gorecht VR1 – Helpman VR2 bestaat ook een wedstrijdverslag.

De geïnteresseerden kunnen op de link klikken om deze te lezen. https://www.vvhelpman.nl/helpman-vrouwen-2-wint-hun-1e-bekerwedstrijd-met-2-3-uit-bij-gorecht/