Helpman vrouwen 2 verslaat koploper

GRONINGEN, 10 februari 2018

Alle wedstrijden in onze competitie werden vandaag afgelast maar wij hebben de kou getrotseerd. Na weken voorbereiding stonden we te popelen om weer te voetballen. We begonnen direct met een belangrijke wedstrijd tegen koploper VVSV’09 vr1. Om aansluiting te houden met de bovenste regionen was het van belang om vandaag 3 punten te pakken.

Om 12.00 uur de aftrap onder leiding van scheidsrechter Hanshenk. Met een aantal speelsters nog op vakantie is het trainer Harold Elzer toch gelukt om met een volwaardig elftal paraat te staan. In de volgende opstelling begonnen we vastberaden aan de wedstrijd. Esmee op de goal, Britt & Irma centraal in de verdediging en Manon en Manon op de backposities. Op het middenveld Ineke, Anniek en Paula en in de aanval Leonie, Karin en Joniek.

De vorige wedstrijd tegen VVSV’09 hebben we onnodig verloren met 4-3. We hadden vandaag dus wat goed te maken en dit deden we vrijwel meteen. Al in de 7e minuut stuurde Anniek, Joniek de diepte in. Joniek gaf een perfecte voorzet en Karin maakte dit genadeloos af. 1-0. Niet veel later nam Leonie een corner, die ongelukkig in eigen doel werd geschoten door een verdediger van VVSV’09.

Met een 2-0 voorsprong gingen we de rust in. Toch wisten we maar al te goed dat de wedstrijd nog niet gewonnen was. De snelle spits van VVSV’09 maakte het ons regelmatig moeilijk. Gelukkig liet Esmee zich niet snel van de wijs brengen. Mede dankzij haar snelle reflexen en een ijzersterke verdediging, was er nog geen tegendoelpunt gevallen.

In de tweede helft betraden Noortje, Sanne en Lianne het veld. De gemoederen liepen hoog op. De tegenstander van Anniek had veel moeite met haar snelle en behendige spel. Anniek kreeg het zwaar te verduren. Naarmate de wedstrijd vorderde werden er steeds meer overtredingen op haar gemaakt. Ineke zou haar man wel even overnemen en prompt lag ook Ineke door een fikse overtreding op de grond. Er ontstond commotie en de keeper van VVSV’09 liep boos weg. Een vrije bal voor Helpman was het gevolg. Vanaf bijna onmogelijke afstand schoot Britt de bal hard in de linker kruising. Ondanks dat de keeper even geen keeper was, was deze bal echt onhoudbaar. Daarna geen hoogstaand voetbal meer. Nog wel een mooie goal voor VVSV’09. Zo eindigden we de wedstrijd met een uitslag van 3-1 en drie dikverdiende punten.

Volgende week spelen we om 11.00 uur uit tegen Groen Geel vrouwen 2. Graag tot dan!

Irma van Erp