Helpman vrouwen 2 moet door zure appel heen

FARMSUM, 11 novemer 2017.

Het seizoen begon veelbelovend voor de dames van Helpman. Helaas hebben we de afgelopen 3 wedstrijden geen punten weten te pakken en ook vandaag bleven de 3 punten in Farmsum.

Onder barre weersomstandigheden begonnen we vandaag aan de wedstrijd. De opstelling was als volgt: Esmee in de goal. Britt en Naomi centraal in de verdediging en Manon en Marjolein vervulden de backposities. Op het middenveld Paula, Rebekka en Ineke. In de voorhoede stonden Leonie, Karin en Joniek. Vanaf het begin liet Helpman verzorgd voetbal zien. Iedereen voerde haar taak uitstekend uit. Dit resulteerde in veel balbezit en goed positiespel voor de Helpman dames. Na ongeveer 20 minuten spelen een blessure. Harold ging met de waterzak op pad en nam ondertussen van deze blessuretijd gebruik om her en der wat tips in te fluisteren. Helaas moest Karin vrij snel daarna alsnog het veld verlaten. Rianne kwam voor haar in de plaats. Ik waarschuw u alvast, vanaf nu worden onze verslagen een beetje voorspelbaar. In de 23ste minuut kwam Farmsum op voorsprong. Wederom waren we de beter voetballende partij en weer stonden we achter. Na de tegengoal liet het spel van de Helpman dames wat te wensen over. Ballen kwamen niet aan en soms waren we net een stap te laat.

In de rust bemoedigende woorden van de trainer. Er werd wat gewisseld van posities, Naomi verliet het veld en Suzanne kwam het team versterken. Met onze koppies omhoog gingen we de tweede helft in. We begonnen direct weer sterk, iedereen deed zijn uiterste best. En weer een klungelige goal tegen. Het is werkelijk waar niet te geloven.
Toch werd ons harde werken even later eindelijk beloond. Suzanne gebruikte haar snelheid om een goeie voorzet te geven op Leonie, die deze op haar beurt keurig en beheerst in de linker hoek wist te schieten. 2-1. Je merkte het direct, het vertrouwen in de ploeg was terug! Vervolgens een mooie corner van Leonie. Rianne zette haar kop d’r veur, 2-2 met nog 10 minuten op de klok. Wat was het spannend en wat liet Helpman zich van haar beste kant zien. Als team stonden we sterk en we bleven strijden tot de laatste minuut. De regenboog kwam te voorschijn, maar we hadden geen geluk. Het was Farmsum die in de blessuretijd het winnende doelpunt wist te maken. De verslagenheid was wederom groot.

In de kleedkamer volgden de positieve woorden van trainer Harold Elzer: “We moeten door deze zure appel heen. Als je als team zo goed staat te voetballen dan kunnen de punten niet lang meer uitblijven”. Dus komt dat zien! Volgende week op de Helperborgh om 14.30 uur, DVC Appingedam vr1.

Graag tot dan.

Irma van Erp.