Helpman vrouwen 2 laat publiek genieten

GRONINGEN, 20 oktober 2018

Op het zonovergoten sportpark De Esserberg moesten de talrijke toeschouwers herhaaldelijk in hun ogen wrijven. Dit kwam omdat zij hun ogen niet konden geloven door het met vlagen uitstekende spel van de Helpman vrouwen.

Stipt om 12.00 uur begon de inhaalwedstrijd tegen Muntendam vr1. Vanwege blessures en vakanties was de ploeg van trainer Harold Elzer niet helemaal compleet. Het team werd aangevuld met meiden MO17/MO19. Helpman begon wat aftastend aan de wedstrijd. Na de eerste vrije bal voor Muntendam, die ook meteen zat, begonnen we pas echt met voetballen. Er werd goed opbouwend gevoetbald en we wisten elkaar blindelings te vinden. De eerste goal voor Helpman was er dan ook een volgens het boekje. Het was Karin die deze gelijkmaker maakte. Helpman bleef goed voetballen en creëerde kans op kans. Meerdere speelsters zagen hun inzet helaas over of naast het doel verdwijnen. En u weet het, “alleen d’r in, dat telt”. Vlak voor rust kregen we nog een penalty, die Florianne koelbloedig binnen de palen schoot. Zo gingen we met een 2-1 voorsprong de rust in.

Wat in de eerste helft niet leek te lukken, werd in de tweede helft dubbel en dwars goed gemaakt. Allereerst een fantastische goal van Joniek. Één op één ging ze op de keeper af en wist middels een subliem lobje te scoren. De andere doelpunten waren minder spectaculair, maar net zo belangrijk. De toeschouwers kregen zere handen van het klappen, Helpman maakte de ene goal na de andere. Achtereenvolgend was het nog raak voor Rebekka, Suzanne en Anniek. Zo eindigde Helpman de wedstrijd met een ruime 6-1 overwinning.

Opstelling:
Lianne, Irma (75ste Eline), Naomi, Rebekka, Manon Bezu, Paula (75ste Zoë), Noa (30ste Florianne), Ineke, Joniek (75ste Celine) Karin (46ste Anniek), Suzanne.

MO17&MO19 bedankt voor het meespelen!

Volgende week spelen we om 16.15 uur in Hoogezand tegen HS’88 vr1. Mocht u in de buurt zijn, graag tot dan!

Irma van Erp