Helpman vrouwen 2 laat de zon weer schijnen

GRONINGEN, 13 oktober 2018

Vandaag is het de vrouwen van trainer Harold Elzer dan eindelijk gelukt om van de -3 af te komen. Mede door 2 magnifieke doelpunten van Suzanne is de ijskoude start van de competitie voorbij, de teller staat nu op nul.

Op het zonovergoten sportpark De Esserberg verruilde Helpman vandaag de lange mouwen voor de korte. In de volgende opstelling begonnen we aan de wedstrijd tegen TKB vr3: Lianne in de goal, Britt & Irma centraal in de verdediging en Manon en Naomi op de backposities. Op het middenveld stonden Ineke, Noa en Rebekka en onze aanval bestond uit Joniek, Karin en Suzanne. Met deze temperaturen zou je denken, ze moeten even door de warmte heen. Echter, niets was minder waar. Al na 5 minuten spelen wist Suzanne ons via een mooie voorzet van Rebekka op voorsprong te zetten. Na 30 minuten spelen viel Manon geblesseerd uit. Geen verdedigers op de bank, dus trainer Harold Elzer moest even puzzelen. Zoë kwam binnen de lijnen en Joniek ging van linksvoor naar rechtsachter. Deze positie nam ze foutloos over. Gedurende de eerste helft was het strijden om de voorsprong te behouden. TKB kwam met vlagen gevaarlijk dichtbij en ook tijdens de corners waren ze sterk. Onze keepster Lianne was in vorm, zij wist ons mooi op de nul te houden en zo gingen we met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft kwam Maritt binnen de lijnen voor Karin. Het spel was nog maar net hervat of wederom was het raak voor Suzanne. Één op één kwam zij te staan met de keepster van TKB. Waar ze soms dan nog wel eens bezwijkt onder de druk, vandaag niet. Subliem schoot ze de 2-0 voor Helpman binnen. Halverwege de tweede helft werd er nog gewisseld aan de Helpmanzijde. Marthe en Paula betraden het veld voor Ineke en Naomi. TKB gaf zich nog lang niet gewonnen dus het bleef hard knokken voor de Helpman dames. Het voetbal werd er niet mooier van, toch wist Maritt nog overtuigend de 3-0 binnen te schieten. Niet veel later moest Marthe vanwege een blessure het veld verlaten. Toen we met 10 man verder moesten, was daar de kans voor de spits van TKB om te scoren. Zo eindigde de wedstrijd met een eindstand van 3-1.

Tot slot de cijfers van vandaag,
Het weer: 9
Het veld: 8
Aantal toeschouwers: 36

Bedankt voor jullie komst. En een speciaal bedankje voor de vader van Lianne, onze grensrechter. Volgende week spelen we om 12.00 uur thuis tegen Muntendam.

Graag tot dan!

Irma van Erp