Helpman vrouwen 2 hard op zoek naar punten.

GRONINGEN, 6 oktober 2018.

De statistieken liegen er niet om, met 2 gespeelde wedstrijden en een puntenaantal van -3 is het een teleurstellende, ofwel ijskoude start van de competitie voor vrouwen 2. De ploeg van trainer Harold Elzer, dit jaar uitkomend in de derde klas, heeft dit seizoen de eerste wedstrijd verloren en vorige week moest de wedstrijd noodgedwongen afgelast worden.

Vandaag speelden we op het zonovergoten sportpark West End tegen Lycurgus vr2. In de volgende opstelling begon Helpman sterk aan de wedstrijd: Lianne in de goal, Rebekka & Irma centraal in de verdediging en Manon en Joniek vervulden de backposities. Op het middenveld stonden Ineke, Noa en Paula en onze aanval bestond uit Suzanne, Marthe en Karin. Er werd prima gevoetbald en we creëerden een aantal mooie kansen. Helaas zonder resultaat maar dit gaf veel vertrouwen voor de tweede helft.

In de tweede helft kregen we versterking van Dewi, Anniek, Marijn & Rosanna. Wederom stond Helpman goed te voetballen en was het wachten op dat eerste doelpunt. Onze verdediging stond trouwens als een huis, daar kwam geen spits van Lycurgus door. Helaas kregen we vlak voor het einde van de wedstrijd een penalty tegen. Onterecht vonden wij. Er was net niks aan de hand, het was zelfs buiten de 16, maar de scheidsrechter wees naar de stip, en hij zat.
Zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 eindstand. Gestreden als leeuwen en toch zonder punten.
De verslagenheid was groot, het voelde onterecht, maar eerlijk is eerlijk, wij hebben onze kansen niet voldoende benut.

Ook al is het maar een spelletje, het is wel het allerleukste spelletje. Volgende week spelen we thuis om 16.00 uur tegen The knickerbockers vr3. Graag tot dan!

Irma van Erp