Helpman vrouwen 1 verliest 2e maal op rij

GRONINGEN  – De Helpmanvrouwen verloren gisteren voor de 2e maal op rij. Nadat vorige week SJO Bergum met drie punten naar huis ging, bleven zaterdagavond de drie punten op Sportpark Corpus Den Hoorn. Helpman blijft weliswaar koploper in de 2e Klasse, maar zal moeten afwachten waar het na 20 wedstrijden spelen daadwerkelijk staat als de concurrenten qua aantal wedstrijden op gelijke hoogte komen.

 

Op een ijskoud en winderig Sportpark Den Hoorn starten Helpman voortvarend en dominant aan de wedstrijd. Groen Geel, dat in een 1-4-4-2 systeem aantrad, speelden zeer compact. Een dominant Helpman speelde slordig en leed veelvuldig balverlies. Een handvol kansen waren ook nu niet aan Helpman besteed. Nadat de aanvoerster van Groen Geel met een knieblessure het strijdtoneel moest verlaten, was het enkele minuten later Soraya Niewzwaag die aan Helpmanzijde vroegtijdig naar de kant moest. Haar vervanger was Lianne Gout. Helpman verzuimde de man-méér-situatie op het middenveld uit te bouwen. Met een brilstand op het scorebord gingen beide teams aan de thee.

 

Na rust hetzelfde spelbeeld: een dominant Helpman, maar slordig in de passing. De wedstrijd leek af te stevenen op een bloedeloze en misschien wel terechte 0-0, maar tien minuten voor tijd werd Helpmandoelvrouw Mayra bij een hoge (vang)bal gehinderd door een Groen Geel-speelster die de bal in het doel schoot, 1-0.

 

Dit was het 2e verliespartij op rij. Volgende week komt stadgenoot Lycugus op bezoek, Aanvang: 14.30 uur

Marco Pesiwarissa