Helpman VR3 wint eerste competitiewedstrijd

GRONINGEN, 12 september 2020.

Met een dosis gezonde spanning, én met Denise & Sophie weer terug van vakantie, speelden we vandaag onze eerste competitiewedstrijd tegen Bedum VR3.

In de volgende opstelling begonnen we aan de wedstrijd: Joyce in de goal, Celine, Judith, Naomi en Irma in de verdediging. Op het middenveld Suzanne, Rebekka, Prerna en Karin en in de spits Norah en Manon Bezu.

We speelden pas om 1700 uur, wat resulteerde in veel supporters langs de lijn. Clubgenoten die zelf al hadden gespeeld genoten van een biertje en ik vermoed ook van ons spel. Want al na 4 minuten was het raak voor Helpman. De keepster van Bedum was even uit het doel en precies op dat moment was de bal bij Manon Bezu. Zij bedacht zich niet en schoot vanaf minstens 25 meter die bal heerlijk binnen de palen. 1-0! Het bleef genieten voor het publiek want er volgden voor beide teams meerdere kansen. Door de katachtige reflexen van Joyce en uitstekend verdedigend werk van ons lukte het Bedum niet om te scoren. Even later een reeks van 3 corners voor Helpman. Volgens een onderzoek uit de Volkskrant is slechts 1 op de 33 raak. Als ik u dan nu ga vertellen dat wij er eentje hebben gescoord, dan is dat toch grandioos! Ik moet er wel even bij vermelden dat er niemand zo goed corners kan nemen als Norah. Ze wist de bal precies te plaatsen bij Manon Bezu, die met haar neus voor de goal hem er zo in kon koppen. 2-0!

Na de rust kregen we snel een doelpunt tegen. Wat onoplettendheid aan de Helpmanzijde. Meteen was de focus terug. En inmiddels met Amber, Denise, Hannah, Lotte en Sophie binnen de lijnen werd het spel weer goed opgepakt. Er volgenden voor beide teams nog wat kansen maar het was wederom Manon Bezu die het publiek op haar derde doelpunt trakteerde. Eindstand 3-1. Wie weet wat de Helpman vrouwen dit seizoen nog meer petto hebben, want zoals Mennie zegt: de eerste klap is een daalder waard.” Hij zei trouwens ook dat we wel wat zuiniger mogen zijn op de bal en nog genoeg arbeid hebben te verrichten….

Eerst nog even de cijfers van vandaag:
Het weer: een 9
De scheidsrechter: een 7.5
Aantal toeschouwers: 36

Tot slot, de kantinetaferelen. Waarbij er net zo hard gejuicht wordt als bij een gescoord doelpunt. Ook hier ontdekken we elkaars talenten. Wist u bijvoorbeeld dat er in Denise een ware zangeres schuilt?

Tot volgende week! Dan spelen we om 12.30 uur in Ten Boer tegen Omlandia VR1

Irma van Erp