Helpman vr2 – Winsum vr2

GRONINGEN, 30 maart 2019.

Deze week heeft trainer Harold Elzer de hulp ingeschakeld van aanvoerster Rebekka Ruiter. Ondanks dat zij geblesseerd is vervuld zij een belangrijke rol door mede verantwoordelijk te zijn voor de opstelling van vandaag. U bent nu vast benieuwd hoe deze er dan uit ziet.
In de goal, de keepster. Britt en Naomi centraal in de verdediging en Manon Bezu en Joniek op de backposities. Op het middenveld, Noor, Noa en Renee en voorin Andrea, Zarah en Laura.

Lekker weer en enthousiaste supporters langs de lijn zorgden voor een fijn sfeertje op de Helperborgh. Stipt om 10.30 uur de aftrap onder leiding van scheidsrechter Hans Henk. Het eerste doelpunt viel al gauw voor Winsum. Zij maakte ook het tweede doelpunt, echter wel in eigen doel waardoor de tussenstand weer gelijk stond. Het bleef spannend, Helpman hield druk op de ketel. Er volgde meteen weer een mooie aanval voor Helpman, helaas zag Noa haar inzet ver over het doel verdwijnen. Het was wederom Winsum dat wist te scoren. Vanuit een corner maakten zij de 1-2. Door goed druk te zetten kreeg Noa ruimte aan de rechterkant en zette met een prachtige goal de stand weer gelijk.
Volgens het publiek een ontzettend spannend duel waarbij Helpman met geluk op gelijke tussenstand kwam. Ondanks dat Winsum meer gebalanceerd speelt heeft het publiek vertrouwen in de tweede helft.

In de tweede helft verlaten Andrea en Manon Bezu het veld voor Adinda en Inge. Of het komt door het mooie weer of het vertrouwen vanuit het publiek, er werd massaal gescoord in de tweede helft. Vanuit een goede voorzet van Zarah, tikte Laura de 3-2 binnen. Even later ging Zarah alleen op het doel af en maakte middels een knap puntertje de 4-2. De druk was van de ketel! Wat Laura de eerste helft niet leek te lukken, maakte ze dubbel en dwars goed in de tweede helft. Tussen 2 verdedigers door wist ze 1 op 1 voor de keepster te komen. Even leek het alsof ze voor de verre hoek zou kiezen, dit dacht de keepster van Winsum ook. Beheerst schoot ze de 5-2 binnen in de korte hoek. Er werd nog wat gewisseld aan de Helpmanzijde. Manon Top en Paula kwamen binnen de lijnen voor Noor en Joniek. Echt spannend was het niet meer, toch wist Helpman nog 2 keer te scoren. Hiermee boekt Helpman in de tweede helft een ruime overwinning op WINsum. Dit gaf uiteraard ook veel vertrouwen voor de derde helft.

De cijfers van vandaag.
Het veld: 9
Het weer: 10
De scheidsrechter: 8
Het publiek: 17

Volgende week spelen we om 17.00 uur thuis tegen Groningen vr1. Graag tot dan!

Irma van Erp