Helpman vr2 – vv Groningen vr1

GRONINGEN, 6 april 2019

De dames van vv Helpman hebben vanwege langdurige blessures en mooie, verre reizen, al weken lang een te kort aan speelsters. Echter, vandaag wist trainer Harold Elzer heel MO-19 op te trommelen. Met een zeer goed gevulde bank, voldoende grensrechters, verzorgsters en een razende reporter begonnen we aan de wedstrijd. Aan Hans Henk wederom de eer om ons te mogen fluiten en dit deed hij weer uitstekend!
Niet alleen een goed gevulde bank, ook gezellige drukte langs de lijn. Dit kwam hoogstwaarschijnlijk door het mooie weer, want voetballend wisten we het publiek maar zelden te vermaken. De eerste helft was fysiek en bestond voornamelijk uit verdedigen voor de Helpman dames. Vv Groningen creëerde meerdere kansen, maar door uitstekend werk van onze keepster en verdedigers lukte het ze maar niet om hem er in te krijgen. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft een aantal wissels maar het spelbeeld bleef gelijk. Flink verdedigen aan de Helpmanzijde en vv Groningen lukte het maar niet om te scoren. De aanvoerster van vv Groningen raakte geblesseerd en had het veld inmiddels verlaten. Toch wisten ze ook met 10 man verdraaid spannend te houden! Zo spannend, dat Ineke alles op alles zette om een doelpunt te voorkomen. Ze wierp zich met haar hele lichaam voor de bal en beschermde deze met man en macht. Dit werd terecht gezien door de scheidsrechter als het ontnemen van een scoringskans dus de bal ging op de stip. Een goed schot, hard tegen de lat en anders had onze keepster hem sowieso gehad. Dat laatste heb ik me laten vertellen en ik geloof het direct, want ze was on fire! We verdedigden nog wat door en het was dan ook een hele opluchting toen het eindsignaal klonk. 0-0, wellicht een gestolen puntje, maar zeker niet minder mooi. MO-19, bedankt!!

De cijfers,
Het veld: 9
Het weer: 8
De scheidsrechter: 8
Het publiek: 37

Volgende week spelen we uit tegen Winsum om 12.15 uur. Ook daar zijn jullie van harte welkom, graag tot dan!

Irma van Erp