Helpman vr2 – Veendam 1894 vr1

GRONINGEN, 23 november 2019.

Ondanks onze matige resultaten staan we elke week weer gemotiveerd en vol goeie moed op het veld. Zo ook vandaag, tegen Veendam 1984. En aan het einde vd wedstrijd stappen we ondanks de 0-5 nederlaag toch met opgeheven hoofd van het veld. Ik vind dat maar knap.

Vandaag moesten we het doen zonder onze trainer Harold Elzer. Gelukkig wilde Roberto deze taak wel overnemen. Terwijl zijn vrouw thuis op het punt staat om te bevallen, wilde hij wel eens kijken of het coachen van dames 2 hem zou bevallen. Dit wetende, extra bedankt!

We speelden vandaag in de volgende opstelling: Joyce in de goal, Naomi, Judith, Anne en Irma in de verdediging. Joniek, Noa en Sophie op het middenveld en Suzanne, Justine en Andrea in de aanval. In de tweede helft kwamen Manon Bezu, Karin en Marieke binnen de lijnen voor Joniek, Andrea en Justine.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of we kregen al een ongelukkige goal tegen. Nou en eigenlijk was de 2e nog ongelukkiger. Die schoten we er zelf in. De 3e goal van Veendam werd gewoon goed ingeschoten. Zo staan we dan weer 0-3 achter in de rust. En dat is balen! Want wat hebben we lopen sjouwen, rennen en vliegen. Sophie had nog een prachtig schot, helaas tegen de lat. Wat zou die mooi geweest zijn! Ook was er nog een goeie voorzet van Suzanne, als er iemand stond, hoefde diegene er alleen maar tegen aan te lopen. En als er niemand staat, dan houdt het op. Het was in ieder geval niet het geval dat we volledig kansloos waren. En die gedachte houdt ons op de been. Woistjawel. Kop dr veur. Zo wisten Karin en Sophie achtereenvolgens nog 2 corners uit het doel te koppen. En Judith kon op volle snelheid even later ook nog net de bal van de doellijn afhalen. Knap staaltje verdedigend werk wel. Desondanks wist Veendam nog 2 x te scoren. Wederom hard gewerkt en geen punten. Dat Anne het veld moest verlaten met een hamstring blessure vonden we nog wel het ergste. We hopen dat je snel weer fit bent Anne!

Volgende week al weer de laatste wedstrijd voor de winterstop. Om 10.00 uur spelen we bij TKB tegen vrouwen 3.
Graag tot dan!

Irma van Erp