HELPMAN VR2 – HS’88 VR1

GRONINGEN, 8 februari 2020.

Speciaal voor onze eerste wedstrijd na de winterstop is het hoofdveld gereserveerd. Schitteren op dit veld is niet gelukt, wel zat het publiek lekker droog.

We begonnen in de volgende opstelling aan de wedstrijd: de keepster in de goal, Anne, Judith, Naomi en Irma in de verdediging. Op het middenveld Noa, Rebekka en Marieke en onze voorste linie bestond uit Joniek, Karin en Manon Bezu. In de tweede helft kwam Andrea binnen de lijnen voor Marieke.

Al na 2 minuten spelen kwamen we op een ongelukkige 0-1 achterstand. Hoe Helpman ook haar best deed, het bleef wat onrustig. Met een 0-3 achterstand gingen we de rust in. De tweede helft ging het voetballen beter. Meer balbezit, meer rust en daardoor ook kansen voor Helpman. Soms heb je van die dagen dat de bal er gewoon niet in wil. Dan kun je bij wijze van spreken met 11 man het doel bestoken, maar belandt de bal toch via de lat, de paal, de vingertoppen van de keeper of het been van de voorstopper net buiten de palen. En dat is jammer, want er waren wel een paar mooie kansen voor de Helpman dames. Zo was er een goed schot van Rebekka, helaas op de lat. Een vrije bal van Noa die door de vingertoppen van de keepster buiten het doel werd gehouden. Een kans voor Manon Bezu, die op enkele centimeters naast ging en dan nog de corners, die er met een beetje geluk ook best in hadden kunnen rollen. Wat bij ons niet lukte, lukte bij HS’88 wel. Zij scoorden 6 keer.

Eindelijk is het dan zo ver, waar men lang naar heeft gesnakt, het eindsignaal. De wedstrijd tegen HS’88 gauw vergeten.

Voorlopig sluiten we nog even de hekken. Hopelijk brengen we daar 29 februari verandering in. Dan spelen we uit tegen Farmsum om 13.30 uur. Graag tot dan!

Irma van Erp