Helpman vr2 gaat strijdend ten onder

GRONINGEN, 4 mei 2019

Op deze wisselvallige dag stond de thuiswedstrijd tegen HS’88 vr1 op het programma. In Hoogezand hebben we gelijk gespeeld, het beloofde dus een spannende pot te worden! De voorbereiding werd dan ook flink serieus genomen. De kuitjes werden ingesmeerd met tijgerbalsem, de oorbellen werden afgeplakt, de pasjes werden gecontroleerd en Esmee kwam extra vroeg haar bed uit om onze keepster in te schieten en te voorzien van handige tips.

In de volgende opstelling begonnen we aan de wedstrijd. Noor in de goal, Britt en Judith centraal in de verdediging en Manon Bezu en Naomi op de backposities. Op het middenveld stonden Noa, Rebekka en Ineke en onze voorhoede bestond uit Joniek, Andrea en Suzanne. Beide teams waren gewaagd aan elkaar en er werd vanaf de eerste minuut hard gewerkt. Er volgden een paar mooie acties voor Helpman waarbij onze keepster relaxt met de armen over elkaar stond toe te kijken, heerlijk! Even later werd het spannender. Met man en macht werd er geprobeerd om de bal uit het doel te houden, maar na 3 pogingen van de spitsen van HS’88 was het toch raak. Er werd in de eerste helft nog 2 keer gescoord door HS’88 en zo gingen we met een 0-3 achterstand de rust in.

Niet alleen het weer was wisselvallig vandaag, ook de mening van Harold. Aan de ene kant tevreden, want er werd hard gewerkt en goed opbouwend gevoetbald. Aan de andere kant, moesten er ook echt wat dingen beter, dichter op de man en met z’n alle druk zetten. Allemaal!

Nou zo gezegd, zo gedaan! In de tweede helft stond Rebekka in de goal en nam Paula haar positie op het middenveld over. Het publiek werd getrakteerd op meerdere doelpunten. Allereerst de 0-4 voor HS’88, snel daarna schoot Noa de 1-4 binnen. Manon Top kwam binnen de lijnen voor Ineke. Meteen na de aftrap werd de 1-5 gemaakt en nog geen 30 seconden later tikte Suzanne de 2-5 binnen. HS’88 wist hun voorsprong te behouden en zette de teller snel op 2-6. Na een hamstringblessure van 6 maanden mocht Irma vandaag ook weer wat minuten maken. Zij kwam voor Andrea in de spits. Deze nieuwe spits wist een goede steekpass op Suzanne te geven, die hem netjes voorgaf aan Joniek en daar wist zij wel raad mee, 3-6! Dit is tevens de einduitslag van de wedstrijd. Strijdend gingen we ten onder.

Tot slot de cijfers van vandaag:
Het weer: 6
Het veld: 6
De scheidsrechter: 7
Aantal toeschouwers: 8

Volgende week spelen we om 14.15 uur uit tegen Gorecht vr2. Graag tot dan!

Irma van Erp