Helpman vr2 – Bedum vr2

GRONINGEN, 28 oktober 2017.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Bedum vr2 op het programma. Onder leiding van Eric Holkers, begonnen we om 16.00 uur vastberaden aan de wedstrijd. Afgelopen dinsdag hebben we de kunst afgekeken bij het Nederlands vrouwenelftal tegen Noorwegen. En dit was de eerste helft te zien hoor! We waren gedreven, speelden mooi, opbouwend voetbal, wonnen de duels en hadden veel balbezit. Iedereen was lekker aan het voetballen waardoor een doelpunt voor de Helpman dames zeer verdienstelijk was geweest. Echter gingen we met een tussenstand van 0-0 de rust in. We dronken een kopje thee en de sfeer zat er goed in. Vandaag geen donderpreek van de trainer, maar complimenten. Alleen nog scoren, dat moesten we wel.

In de tweede helft kregen we snel en onverwacht 2 doelpunten tegen. Dit was even omschakelen maar we bleven stuk voor stuk hard werken. We wilden winnen, hoe dan ook! En dan, na zo’n 90 minuten voetballen, klinkt het eindsignaal van de wedstrijd. De verslagenheid was groot. Als je eigenlijk beter voetbalt, maar wel verliest. Dan was winnen heel logisch geweest en verliezen niet.

Toch wel een beetje teleurgesteld begonnen we aan onze teamavond in de wok. Desondanks werd het met het verstrijken van de tijd steeds gezelliger. Ergens proefde je weer de strijd, passie en beleving, die we ook hadden toen we begonnen aan de wedstrijd. Onze teamavond zette zich voort naar de stad en daar ging het feest nog wel even door.

Toen ik vanmorgen wakker werd, moest ik denken aan wat mijn moeder altijd zegt. En die van u waarschijnlijk ook: “kom op, het is maar een spelletje”.

Volgende week weer nieuwe kansen. Om 10.30 spelen we in Winsum tegen vrouwen 2. Mocht u in de buurt zijn, graag tot dan!

Irma van Erp