Helpman VR1 blijft koploper na zege in Dokkum

GRONINGEN – De Helpmanvrouwen behaalde afgelopen zaterdag een moeizame overwinning op Be Quick Dokkum. Justine Kuiper bracht in de 53e minuut haar ploeg op een verdiende voorsprong. In een alles-of-niets slotoffensief probeerde Be Quick Dokkum nog een punt uit het vuur te slepen, maar de Helpmandefensie hield zich prima staande. Door deze overwinning blijven de Helpmandames koploper in de 2e Klasse, gevolgd door Winsum en Nieuw Roden die nog een aantal wedstrijden tegemoet hebben.

 

Al na 20 seconden kon Soraya Niewzwaag de score openen, maar zij zag haar inzet door de Dokkumer-doelvrouw gepareerd. Daarna werd het spelbeeld ééntonig: een zeer dominant v.v. Helpman. Het dominante spel kon niet vertaald worden in doelpunten. Daarvoor werden er te weinig kansen voor gecreëerd.

 

In het tweede bedrijf begon Helpman feller uit de startblokken. In de 55e minuut was het Zarah Schrijver die aan de rechterkant de diepte in werd gestuurd. Zij legde de bal af op Aline v.d. Berg, die haar inzet door de keepster van Dokkum werd tegen gehouden. In de rebound stond Justine op de goede plek, die op haar beurt de bal in het doel schoot, 0-1. Na dit doelpunt kreeg Helpman enkele mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar de kansen bleven onbenut. In een alles-of-niets slotoffensief probeerde Be Quick Dokkum nog een punt uit het vuur te slepen, maar door goed verdedigend werk van de Helpman-verdedigers werden de drie punten mee naar Groningen meegenomen.

 

Volgende week gaan de Helpmanvrouwen voor de beker op bezoek bij Drenthina in Emmen, dat in de 2e Klasse op de 10e plaats staat.

Marco Pesiwarissa