Helpman VIER zet Heiligerlee 2 aan de kant

GRONINGEN – Vandaag ontvingen de heren van Helpman VIER op De Esserberg laagvlieger Heiligerlee 2. Na 90 minuten spelen haalde Helpman VIER haar vierder overwinning van het seizoen binnen. Het werd 4-2 door doelpunten van Marcel Oostland, Marco Pesiwarissa, Hans Tanahatoe en Henk Bijl.

 

De Helpernaren waren vooraf gewaarschuwd voor het aanvallende spel van de tegenstander van vandaag, maar de defensie van de Blauw-Witten hield zich met name in de beginfase knap staande. Onder de lat verving Harold Elzer Wilco Veldhuis, die opgeroepen werd door het 2e elftal.

 

Toch was het Helpman dat in de 8e minuut op voorsprong kwam. Een crosspass van Pesiwarissa belandde bij Harry Zwiers die op zijn beurt Marcel Oostland bediende. Die schoot de bal onberispelijk achter Heiligerlee-goalie Tom Klever, 1-0. Helpman bleef op zoek naar de volgende treffer. Wellicht met teveel enthousiasme, want in deze fase werd er door Helpman niet gevoetbal, maar te snel en te veel de lange bal gehanteerd. Er was een corner nodig om uit te kunnen lopen naar de 2-0. Een goed ingedraaide corner van Pesiwarissa belandde achter Klever, 2-0. Helpman leek op rozen te zitten, maar zag in de persoon van Heiligerlee-topschutter Joost Wijnsma Heiligerlee de aansluitingstreffer maken, 2-1. En of dat nog niet genoeg was, maakte diezelfde Joost Wijnsma de gelijkmaker. Met buitenkant rechts verschalkte hij doelman Elzer, 2-2-.

 

De 3-2 hing in de lucht, maar Hans Tanahatoe zag zijn inzet (lees: kopbal) van de lijn worden gehaald. In de 37e minuut was het dan wel raak. Een identieke aanval, alleen nu met een andere aangever. Marcel Oostland werd de diepte ingestuurd en gaf de bal strak voor op de inkomende Tanahatoe. Die bedacht zich niet en wist met een fraaie kopbal zijn ploeg op voorsprong te brengen, 3-2.  Twee minuten later had Zwiers de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien, maar hij zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden. Met deze stand gingen beide teams aan de thee.

 

In de rust werden Edens, Oostland, Pattiwaelapia en Pesiwarissa vervangen. Hun vervangers waren Kuipers, Dijksma, Bijl en Nieuzwaag. Heiligerlee kwam feller en agressiever uit de kleedkamer. Helpman kon daardoor moeilijker onder de druk uit spelen. Heiligerlee zochten veelvuldig de flanken op, maar de beide backs Boon en Lubberts stonden hun mannetje. Pas in de 74e minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid en kwam Helpman niet meer in de problemen. Zwiers bediende voorin de ingevallen Henk Bijl die zijn inzet knap in de korte bovenhoek zag verdwijnen, 4-2.

 

Door deze winst nestelt Helpman VIER zich in de bovenste regionen in de 5e Klasse I. Het elftal kan nu ga nagenieten van een lange winterstop.

Marco Pesiwarissa