Helpman VIER pakt eerste overwinning

GRONINGEN – Vandaag pakte Helpman VIER in de derby tegen VVK 3 haar eerste overwinning van het seizoen. Op De Esserberg werd het 3-2 door doelpunten van Harry Zwiers, Oscar Niewzwaag en Jan van der Lei. Aan VVK-zijde scoorde Henrie Flap en Piet Dok

De eerste twintig minuten waren beduidend voor de gasten, die sterk uit de startblokken kwamen. Het was dat Wieger Kamstra het vizier niet op scherp had staan, want dan had de 0-3 al op het scorebord gestaan. Na twintig minuten begon het bij Helpman steeds beter te lopen. In de 34e minuut kwam Helpman dan ook verdiend op voorsprong. Een voorzet van Zwiers belandde uiteindelijk bij de 2e paal, waar Jan van der Lei zijn ploeg op voorsproong bracht, 1-0. Helpman kon niet lang van de voorsprong genieten, want Henrie Flap kopte de bal na een prima voorzet van Richard Lunen achter Wilco Veldhuis, 1-1. Uiteindelijk zorgde Zwiers voor de 2-1, zodat beide teams aan de thee konden.

Na rust speelde Helpman tegen de wind in en dat had zijn voordelen. Helpman kreeg ook meer ruimte om tot voetballen te komen. Uit een VVK-aanval wist men bij Helpman achterin de bal niet weg te werken, waardoor Piet Dok zijn ploeg op gelijke hoogte bracht, 2-2. De eindstand werd uiteindelijk in de 77e minuut bepaald door Oscar Niewzwaag. Hij zag zijn inzet vanaf 20 meter in het doel verdwijnen, 3-2.

Marco Pesiwarissa