Helpman verliest thuis van hardwerkend Omlandia.

Doordat er de weken ervoor weinig kansen gecreëerd werden, speelde Helpman deze zaterdag super aanvallend. Het leverde in de eerste helft met de stevige wind mee een groot aantal kansen op. Kansen wel, helaas geen goals. Het was steeds net niet, of de goalie van de bezoekers had wel weer een hand achter de bal. Wouter van der Graaf, Rune Pronk hadden echt kansen waarbij je denkt van yes, die gaat er in. Maar nogmaals, hij wilde er blijkbaar niet in.
Na rust met de wind tegen werd het een hele andere wedstrijd. Er werden weinig kansen meer verkregen. En belandde hij een keer bij de doelman van Omlandia, dan kon hij hem nu gemakkelijk ver weg krijgen. In de 52e minuut kwam Omlandia plots op 0-1. Niet stevig genoeg verdedigd, een knullige halve inzet en de bal belandde met doelman en al in de goal. Daarna was Helpman het spoor wat bijster. Te onzorgvuldig, te gehaast werd er geprobeerd de achterstand te niet te doen. Het kwam er niet van. Omlandia kon gemakkelijk steeds de net niet ballen wegwerken. En met de harde wind was dat geen probleem.
Het werd voor Helpman een 0-1 nederlaag. Een stevige domper. Enige pluspunt was dat er nu (in de eerste helft dan) wel genoeg kansen gecreëerd werden. Hopen dat het vizier de komende weken weer op scherp komt.
Te beginnen volgende week, uit bij TLC in Leek.

HT