Helpman verliest inspiratieloos in Aduard

Het was een belangrijke wedstrijd tussen de subtoppers in deze competitie. Aduard kon daar deze zaterdag het beste mee omgaan. Of het nu de oefenwedstrijd van dinsdag was. Het slechte, hobbelige veld. Het lekkere weer of iets anders. Feit was dat Helpman in het begin een erg ongeïnspireerde indruk maakte. Voetballen op dit veld zat er niet in. dus moet je enorm veel energie steken in zo ’n wedstrijd. Dat deed Aduard een stuk beter. Hierdoor kwamen de “Helpernezen” ook geen moment echt in de wedstrijd. Ook verloor men al binnen twintig minuten verdedigende middenvelder Charlie Ton met een hamstring blessure. Na dertig minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Doelman Holscher redde in eerste instantie nog op een scherpe inzet vanaf de zijkant, echter viel de bal op elf meter voor de voeten van een Aduard speler. Deze schoot de bal beheerst binnen.
Na rust drong Helpman iets meer aan. Maar echt gevaarlijk werd men niet. Ook na het inbrengen van drie nieuwe spelers in de 66e minuut kon men nog steeds niet veel druk krijgen op de zeer sober spelende thuisploeg. Een ploeg die met snelle uitvallen toch steeds gevaarlijk bleef. Na 75 besliste de thuisploeg het duel. De 2-0 viel na een foutje bij Helpman. Daar bleef het ook bij.
Al met al een zeer teleurstellende wedstrijd van Helpman. Niks lukte. Dan kan het volgende week thuis tegen Omlandia hopenlijk alleen maar beter gaan.

HT