Helpman tankt zelfvertrouwen tegen Appingedam

GRONINGEN, 18 november 2017

Dankzij een mooie 5-0 overwinning is Helpman vrouwen 2 door de zure appel heen. Om 14.30 uur de aftrap tegen de nog onbekende tegenstander DVC Appingedam. We wisten alleen dat ze hoger stonden in de competitie dan wij, maar dat kon al gauw. Met de volgende 11 speelsters begonnen we aan de wedstrijd: Lianne op de goal. Britt en Irma centraal in de verdediging en Naomi en Manon op de backposities. Op het middenveld stonden Ineke, Rebekka en Marthe en in de voorhoede Sanne, Karin en Suzanne.

Vanaf de eerste minuut speelden we overtuigend met veel druk naar voren. Daar had Appingedam het zichtbaar moeilijk mee. Ballen werden massaal over de zijlijn geschoten en ook de corners werden gemakkelijk weggegeven. Dit zorgde voor meerdere kansen voor de Helpman dames. Zo kwam ook het eerste doelpunt vanuit een corner. Deze ging zo ongeveer volgens het boekje. Terwijl Rebekka klaar stond om de corner te nemen, liep de rest van het team precies zoals afgesproken. Er ontstond ruimte voor Sanne en zo maakte zij de 1-0. Ook Ineke had vandaag een neusje voor de goal. Wederom een mooie corner van Rebekka waar Ineke weliswaar met haar neus wist te scoren. Het geluk kon niet op toen Marthe knap werd vrijgespeeld en de 3-0 maakte. Het leek doelpunten te regenen voor de Helpman dames. In de slotfase van de eerste helft nogmaals een corner die goed benut werd door Sanne. 4-0!

In de rust een lekker kopje thee en alleen maar vreugde en blijdschap. Het was al weer een tijd geleden dat we met een mooie voorsprong de rust in gingen. Aangezien we vandaag met 16 speelsters waren werd er dan ook volop gewisseld. Manon Bezu, Marjolein en Leonie kwamen er in voor Irma, Naomi en Karin.

In het begin van de tweede helft nog een aantal wissels aan de Helpman zijde. Ineke en Suzanne verlieten het veld voor Joniek en Esmee. Er ontstond een doelpuntloze fase in de wedstrijd. Daarentegen waren we als team weer hard aan het werk en zo zorgden we er voor dat we de nul hielden. Het modderige veld was vandaag uitermate geschikt voor het maken van slidings en hier maakte Manon Bezu gebruik van. Met nog een kwartier op de klok leek trainer Harold Elzer zijn spel nog wat aan te gaan passen door extra aanvallers in te zetten. Suzanne en Karin mochten het veld weer betreden voor Britt en Marthe. Direct een goede bal van Esmee op Suzanne. Suzanne en Karin die elkaar altijd feilloos weten te vinden, wisten deze kans te benutten. Het laatste doelpunt komt op naam van Karin en zo eindigde de wedstrijd met een uitslag van 5-0. Een mooier verjaardagscadeau had de jarige Suzanne zich niet kunnen wensen. Na afloop taart en bier in overvloed, dat hadden we verdiend!

Volgende week spelen we een oefenwedstrijd tegen Omlandia en op 2 december gaat onze competitie weer verder. We spelen dan thuis om 16.00 uur tegen NEC Delfzijl vr1. Graag tot dan!

Irma van Erp