Helpman stelt fans teleur na winterstop

GRONINGEN, 9 februari 2019

Vandaag ging het de vrouwen van trainer Harold Elzer niet voor de wind. Allereerst was het al een hele opgave om bij de Helperborgh te komen. Wat een wind. Hier hadden ook de toeschouwers last van, ze waren dit keer niet in grote getale aanwezig en dat was misschien maar goed ook.

Zoals u van ons gewend bent hebben wij voor elk weertype een eigen tactiek. Vandaag zouden we graag willen starten met de wind tegen tactiek, dat zou voor bepaalde omstandigheden gunstig zijn voor de tweede helft. Echter kwam de wind van opzij, dus het was appels met peren vergelijken. Maar let op, we mochten de bal alleen in uiterste noodzaak naar voren peren. Anders toch graag de zijlijn, want weg is weg. Snapt u het nog? De wind maakte het voetballen in ieder geval niet gemakkelijker. Daar hadden beide ploegen last van en dat was te zien.
Harold deed zijn uiterste best om ons te coachen, maar was tegen de wind in, niet te verstaan. De eerste helft leek voorbij te vliegen, toch werd het vlak voor rust nog even spannend. Een goeie actie van de spits van Bedum, deze wist Lianne keurig uit het doel te tikken, maar in de rebound was het raak. Even later miscommunicatie in de verdediging en zo kwam Bedum op een 0-2 voorsprong.

Helpman waaide wat met alle winden mee, maar het moest toch echt wat krachtiger en overtuigender.

In de tweede helft ontstond er een mooie kans voor Helpman. Karin legde de bal precies op maat voor Judith, die hard uithaalde, wat een schot! Toch wist de keepster van Bedum hem nog net weg te tikken.

Even later was het wel raak voor Bedum, 0-3. Er volgde nog een mooie kans voor Helpman. Suzanne ging op volle snelheid op het doel af, dit zou hem worden! Maar geloof het of niet, ongetwijfeld door de wind, de bal rolde net naast. Even later nog een mooie kans voor Noa vanuit een corner, helaas ook zonder resultaat. Bedum kreeg nog een beste kans, maar deze wist Lianne vakkundig tegen te houden. Zo eindigde de wedstrijd met een einduitslag van 0-3. Volgende week spelen we om 14.00 uur tegen Muntendam vr1.

Graag tot dan!

Irma van Erp